Logotips d'organismes oficials

El coworking de la Portellada pren rodatge amb 4 empreses fixes

L'espai es va inaugurar a la fi del passat any i disposa de 9 espais de treball

Video Thumbnail
El coworking de la Portellada agafa rodatge amb 4 empreses fixes
A través del projecte 'Vull crear un projecte de vida en La Portellada' l'Ajuntament de la localitat va adequar un espai de coworking al poble. Aquest lloc, es va inaugurar l'any passat i disposa de 9 espais de treball. Un projecte que va prendre un ràpid rodatge amb 3 empreses fixes, avui ja són qu

A través del projecte ‘Vull crear un projecte de vida en La Portellada‘ l’Ajuntament de la localitat va adequar un espai de coworking al poble. Aquest lloc, es va inaugurar l’any passat i disposa de 9 espais de treball. Un projecte que va prendre un ràpid rodatge amb 3 empreses fixes, avui ja són quatre. L’última incorporació és l’empresa encarregada de les obres de la futura depuradora de la localitat. Un projecte, situat en la planta superior de la Llar dels Jubilats, que va veure la llum gràcies a una subvenció del Ministeri de Transició Ecològica. Gloria Serrat, alcaldessa de La Portellada afirma que van demanar la subvenció perquè “pensem a fer un cotreball que està molt de moda tot això”. Està situat en la planta superior de l’edifici de la Llar dels Jubilats. Es va dividir l’àmplia sala per a mantenir allí l’espai per a la gent gran del poble i també una sala amb tot el necessari per a poder teletreballar. “Els jubilats tenen tota la planta de l’edifici i no el utilitzaven, així que els demanem que ens cedisin una part i van estar d’acord” afirma l’alcaldessa.

L’espai compta amb tres taules grans, pantalles d’ordinador i cobertura d’internet a través de fibra. És un espai obert, lluminós i còmode per a treballar. La idea des de l’ajuntament, tal com explica la seva alcaldessa, Glòria Serrat, és “ficar facilitat perquè pugui venir la gent jove a viure aquí”. Aquest espai crea un ambient laboral propici i en una zona accessible del poble. “Està el bar-restaurant aquí al costat i poden parlar amb una altra gent, es dona més possibilitats que si estan treballant des de casa”, apunta Serrat.

Actualment, estan establerts quatre empreses que abans treballaven des de les seves cases, a més acudeix gent puntualment. En l’entrada hi ha un quadrant reservar espais i organitzar el servei. La quota d’entrada és d’un euro per dia i està obert a tot el que li interessi. De cara a les vacances d’estiu s’espera que aquest espai tingui encara més trànsit i donar així un servei més a veïns i estiuejants. L’objectiu de l’ajuntament és donar facilitats perquè La Portellada creixi en nombre d’habitants.

Aquest projecte va veure la llum gràcies a una subvenció del Ministeri de Transició Ecològica, l’ajuda va permetre adquirir tot el material i contractar una persona per a posar en marxa el projecte. Actualment, l’espai de coworing de la Portellada roda només i dona un servei que agraeixen molt als seus usuaris.

I. APARICIO / M. JIMÉNEZ
Mitjans