Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures conclou unes intenses festes d’agost

Els veïns de la capital es bolquen en les seues festes patronals

El xupinazo és un dels actes més multitudinaris de les festes de Vall-de-roures. Foto: M. Jiménez

Les festes de Vall-de-roures van arrencar amb l’explosiu xupinazo. A toc de petard i de la xaranga ‘Sempre sone bé’, la plaça en ple va vibrar amb ganes davant la perspectiva de sis intensos dies de festes. Als peus de l’ajuntament s’estenia una catifa multicolor formada per grups de penyes i per tothom qui va voler acostar-se. Des del balcó, els quintos animaven a la gent llençant barrets i a peu de plaça una mànega refrescava al personal. Tot i que no calia, perquè el dia 14, després d’intensos dies de calor, el temps era fresc. De fet, la pluja va fer acte de presència durant les festes, però no va impedir el normal desenvolupament de la festa.

A tarda va tindre lloc el pregó. Després de la proclamació oficial de les Reines i Dames va prendre la paraula Raúl Guimerà, que va ser proclamat millor deportista terolenc 2024 i compta amb un destacat palmarès en Enduro. La tinent d’alcalde Sara Romeo reconeixia que l’havien escollit com a pregoner perquè “sempre busquem una persona d’aquí i que promocione el poble per tot arreu. I Raul porta anys competint i està aconseguint uns mèrits esportius molt bons”. Romeo reconeixia que “el dia 14 és un dels més emotius amb el xupinazo i el pregó, perquè reunix a molta gent”.

Després es van anar succeint els dies amb orquestres i discomòbils per les nits, vaquilles de matinada, activitats infantils, jotes, esports i la divertida xarlotada.

Durant esta setmana el poble sempre s’ompli, així ho confirmava la regidora, “per festes és el moment de l’any que hi ha més gent, venen els de segona residència i el poble està ple de persones que venen a aposta per passar les festes”. És un moment d’unió entre tota la gent, jóvens i grans, i amb moltes activitats”.

Les festes a Vall-de-roures van tancar amb el dia de la gent gran, els quals van disfrutar d’un dinar i ball.

MARTA JIMÉNEZ

Mitjans