Logotips d'organismes oficials

La passió per les motos es reprendrà el 22 de setembre gràcies al Trial Matarranya

La prova serà puntuable per als campionats d'Aragó i la Comunitat Valenciana. Totes les zones es concentraran al Trial Park del Puig, damunt mateix del castell de Vall-de-roures

Imatge d'arxiu del Trial Matarranya de la passada edició, que es va celebrar també a la capital comarcal. Foto: R. Lombarte

La capital del Matarranya i els seus entorns naturals estan ultimant els preparatius per al regrès del Trial d’Aragó. Superats els mesos d’estiu, sense competició, la passió per les motos tornarà este setembre a casa nostra. I ho farà amb la celebració de la sisena prova puntuable per al Campionat d’Aragó de Trial, que es viurà el pròxim 22 de setembre, en diumenge, a Vall-de-roures. Una prova que, de la mateixa manera que es va fer al març a Herbers, és puntuable per als campionats aragonès i valencià. La cita es concentrarà a l’entorn del Trial Park del Puig, espai que dediquen els pilots del Matarranya als entrenaments. La prova començarà a les 10 del matí i la previsió es que s’allargue fins les dos i mitja de la tarde. L’entrega de trofeus es farà allí mateix. A falta de tancar alguns detalls, des de l’organització van apuntar que les previsions d’inscrits són bones i es preveu la participació d’uns 60 pilots, procedents sobretot d’Aragó, País Valencià i Catalunya. Enguany, el Campionat d’Aragó s’ha dividit en vuit proves després que la carrera de Calcena s’acabés suspenent. En superar el trial del Matarranya, faltaran les cites de Mequinensa i d’Andorra.

Des del Club Trial Matarraña, organitzador de la prova, Sergio Puyo va concretar que «falten alguns detalls. Estos dies marcarem les zones i el recorregut, i ho deixarem tot preparat perquè la setmana que ve puguem acollir una prova de gran nivell». Una prova, la del Matarranya, que sol ser bastant exigent. «A mi m’agrade marcar zones molt tècniques, llargues. I als pilots els hi agrade vindre aquí perquè és un trial dur i s’acabe molt cansat», va reconèixer Sergio Puyo. Pel que fa a representants del Matarranya, tot i que no tindrem tants pilots com en passades edicions, s’espere l’assistència d’algunes de les principals espases. Per exemple, tindrem la presència de Raúl Guimerá, que tot i que al llarg d’estos últims anys s’ha especialitzat en l’enduro, sempre que pot puge a una moto de trial. I en relació a la salut del trial a Aragó, Puyo va considerar que «el campionat està bastant viu i totes les proves estan al voltant dels 40 o 50 pilots, que és una bona xifra». En passades edicions, sobretot en els primers anys després de la pandèmia, va costar programar carreres i l’assistència de pilots va ser més complicada.

Si ens centrem en la competició i en les classificacions, al Trial d’Aragó encara quede molt en joc. Per tant, el Trial Matarranya serà important, però no determinant. A TR1, que és la categoria reina, el líder provisional és Poldo Sillué. El jove de Mequinensa (68 punts) té ara mateix 2 punts més que el segon classificat, que és precisament el pilot del Matarranya Sergio Puyo. El de Mequinensa ha disputat totes cinc carreres, ha fet tres podis, però no n’ha guanyat cap. En canvi, Puyo ha guanyat dos proves. El tercer classificat és Jordi Sanjuán, que sume 57 punts. A TR2, el primer va Jaime Mir (86 punts), que ha guanyat tres de les cinc carreres disputades. El segon és Sergio Julián, que sume 79 punts, mentre que el tercer és Jaime Murillo. En la categoria TR3, gran emoció a les primeres places. Líder provisional és Gerard Farré, que sume 69 punts, els mateixos que Carlos Campdepadrós. Ernesto Jiménez va tercer i sume 66 punts. En la categoria Promeses, destacar el paper que està fent Gabriel Jávega, del Matarranya, mentre que en la categoria TR3+50, el pilot de casa nostra Mario Micolau ho té tot de cara per a endur-se el títol.

Aquí pots escoltar l’entrevista que li hem fet a Sergio Puyo, del Club Trial Matarraña