Logotips d'organismes oficials

Arenys estrena les noves piscines amb un cap de setmana de portes obertes

Esta zona de bany està integrada al paisatge natural i en un futur comptarà amb zones recreatives complementàries

Video Thumbnail
Arens de Lledó organitza un cap de setmana de portes obertes per a la inauguració de la seua piscina
Arenys de Lledó va inaugurar el 14 i 15 de setembre les noves piscines municipals amb unes jornades de portes obertes. Eixe cap de setmana, els veïns de la localitat van poder accedir a les instal·lacions de forma gratuïta i els més valents fins i tot es van fer un bany. Fins ara, Arenys no disposav

Arenys de Lledó va inaugurar el 14 i 15 de setembre les noves piscines municipals amb unes jornades de portes obertes. Eixe cap de setmana, els veïns de la localitat van poder accedir a les instal·lacions de forma gratuïta i els més valents fins i tot es van fer un bany. Fins ara, Arenys no disposava d’este servei, unes infraestructures que els veïns reivindicaven des de feia temps.

Tot i haver executat el final d’obra a mitjan agost, l’obertura es va haver d’endarrerir per diversos contratemps. Així ho va explicar Xavi Cortés, alcalde d’Arens de Lledó, “hem tingut el hàndicap que el final d’obra el vam signar el dia 19 d’agost”, però “faltaven detalls sanitaris, que s’havien d’acabar i fins ara no hem pogut obrir”. “Hem fet la jornada de portes obertes per a la gent del poble i veïns que ens volgueren venir a veure i per ensenyar el projecte. La gent estava esperant este esdeveniment”. Tant és així que malgrat el fred, els veïns i les veïnes del municipi no es van poder resistir a estrenar les piscines. “La temperatura era bastant baixa”, així i tot, “dos veïnes del poble, una de setanta anys i escaig i una altra més jove, van ser les primeres a tirar-se a la piscina“, recordava content l’alcalde. Tot i que van ser els xiquets els que més van xalar d’esta curta temporada de bany que va durar només dos dies. Els xiquets “estaven a la seua salsa”, assegurava Cortés.

De cara a l’any que ve, des del consistori afirmen que volen fer una inauguració oficial, perquè estes portes obertes han estat per “treure’ns el cuquet de disfrutar de les piscines”, i, sobretot, perquè “havíem de justificar les subvencions fent l’obertura este any”. Cortés va anunciar que de cara a Sant Joan, a finals de juny del 2025, “seria l’època més propícia per fer una obertura oficial convidant autoritats i tot el poble”.

Tradicionalment, els veïns d’esta localitat es refrescaven al riu Algars, concretament al toll del ‘Galeró’, una zona que, a causa de la sequera, els darreres estius no era apta per al bany. Per això Cortés explicava que “la gent anava a buscar piscines a pobles veïns com Queretes o Horta de Sant Joan“.

Esta infraestructura és diferent, original. S’ha ideat de manera que pogués estar integrada amb el medi natural que envolta el poble. Des del consistori afirmen que es buscava una cosa diferent. Una idea que va començar amb la corporació anterior. Segons Cortés “més que una piscina sembla un petit llac“. Les piscines tenen els seus banys i vestidors i de cara a la pròxima temporada disposaran de servei de bar. Esta zona d’aigua és la primera part d’un projecte més gran que inclourà en un futur un pàrquing amb espai per a caravanes, una zona de pícnic, de jocs i un auditori.

I. A. / R. L. / M. J.
Mitjans