Logotips d'organismes oficials

Fondespatla honora Sant Miquel amb festa, madalenes i xocolate

Dissabte van fer dinar, actuació musical, sopar i discomòbil, i diumenge els veïns van pujar a l'ermita del patró

En acabar la missa, es van repartir madalenes i xocolate a tots els assistents. Foto: M. Jiménez

Un any més els veïns de Fondespatla va pujar fins a l’ermita de Sant Miquel per celebrar el dia del seu patró. Allí dalt, entre vistes impressionants de la vall del Tastavins i amb la vila als peus, es va celebrar una missa en honor al sant i es va compartir una estona de xarradeta amb veïns, amics i familiars. El diumenge, el temps acompanyava i tothom qui es va animar a pujar a peu o en cotxe van disfrutar d’una agradable jornada.

Per al dia de la festa, el forn del poble havia preparat 800 madalenes i els quintos van cuinar una gran olla de xocolate. Esta és la menja tradicional per al dia de Sant Miquel a Fondespatla. Els veïns col·laboren aportant els ingredients i els forners s’encarreguen d’elaborar-les amb una recepta especial que només es fa Sant Pere i per Sant Miquel. Enguany, com la festa queia en diumenge van preparar més dolços de l’habitual, en previsió d’una major afluència. Així ho confirmava Mireia Angosto, membre de la comissió de festes, “este any en ser festiu ha pujat molta gent. Aquí ens trobem tots, xarrem i comentem el dia anterior”.

I és que dissabte va ser quan es van concentrar els principals actes festius. Al pavelló del Cúbic es va fer un dinar popular on van servir prop de 300 plats. I a la tarda és costum que la comissió s’organitze una activitat, en esta ocasió van optar un concert amb Kasparov. Angosto es va mostrar contenta amb la participació, “no sabíem com respondria la gent perquè era un grup de música rock de versions, però al final va moure tant a gent gran, de mitjana edat com als jóvens. Va ser una festa molt activa”. La jornada va acabar amb sopar d’alforja i discomòbil fins ben entrada la nit.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans