La campanya sobre incendis forestals porta al Matarranya tres xerrades per a diferents edats
Amb el lema ‘Ajuda'ns! El foc no perdona’, el Govern d’Aragó pretén sensibilitzar a la població i prevenir els focs
El departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi ambient del Govern d’Aragó ha començat amb una nova campanya de sensibilització preventiva sobre incendis forestals. De fet, al Matarranya s’han dut a terme trres xerrades denominades ‘Ajuda’ns! El foc no perdona’, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població i prevenir incendis. Dos d’elles dirigides a agricultors, ramaders i treballadors en el sector forestal, que han tingut lloc a Vall-de-roures i la Freixneda. Cristóbal Campo, ha estat el ponent d’estes xerrades i explicava que «tractem diferents temes, entre ells, com prevenir els incendis forestals, o com usar el foc d’una forma segura en el camp per a diverses activitats», a més, «com podem consultar en la pàgina web oficial d’incendis forestals d’Aragó els diferents índexs de risc que tenim, per a saber quan podem cremar i quan no», per una altra banda, «el material que podem usar o portar amb nosaltres per a prevenir incendis que puguem provocar i mesures preventives que hem de conèixer per a actuar en cas de provocar un foc».
La tercera de les xerrades, ha tingut lloc en el col·legi Vicente Ferrer Ramos, també a la capital comarcal. Esta anava dirigida als estudiants de primària. Al respecte, Campo afirmava que «els menuts són els que més xalen i els que més aprenen, els interessa i pregunten molt, perquè estan molt conscienciats amb el tema de la sensibilització ambiental». De fet, encara que siguen petits «se’ls solen quedar molts conceptes molt tècnics» i afegia que «espere que se’ls inculque la prevenció en incendis perquè és un tema molt important i espere que secunden i ajuden al fet que s’eviten estos focs forestals».
‘Ajuda’ns! El foc no perdona’ és el nom d’esta campanya en la qual recorden que, malgrat no estar en els mesos de risc, no cal abaixar la guàrdia, perquè «és veritat, que els incendis forestals solen estar més concentrats en èpoques de calor, a la primavera i estiu», però «provocar un incendi forestal és molt fàcil i es pot fer fins i tot també en l’època d’hivern», per això «és tan important recordar durant tot l’any estes mesures preventives i estos usos del foc per a intentar evitar que es produïsquen estos focs».
Gràcies a esta xerrada, adults i xiquets han après les diferents ferramentes per a prevenir els focs forestals, usar el foc a la muntanya d’una forma segura i saber com actuar en cas d’incendi.