Logotips d'organismes oficials

El consorci de gestió de residus visita la planta de compostatge

El nou president del consorci de l’Agrupació número 7 va visitar el passat 22 de novembre la planta de compostatge de Pena-roja de Tastavins

Video Thumbnail
Consorci planta PNRJ
El nou president del consorci de l’Agrupació número 7 va visitar el passat, 22 de novembre, la planta de compostatge de Pena-roja de Tastavins, per conèixer de primera mà les instal·lacions i com s’està portant a terme el projecte del ‘Porta a Porta’ i el ‘cinquè contenidor’. El consorci agrupa la g

El nou president del consorci de l’Agrupació número 7 va visitar el passat, 22 de novembre, la planta de compostatge de Pena-roja de Tastavins, per conèixer de primera mà les instal·lacions i com s’està portant a terme el projecte del ‘Porta a Porta’ i el ‘cinquè contenidor’.

El consorci agrupa la gestió de residus de les comarques de Bajo AragónBajo AragónCaspeMatarraña, Andorra-Sierra de Arcos y Bajo Martín, diverses de les quals encara no han implementat cap sistema de recollida de la matèria orgànica. Per aquest motiu els nous representants estan coneixent les diferents experiències de gestió que s’estan provant.

“És urgent perquè la implantació de la normativa europea està a la volta de la cantonada, el 2021 hem de fer el tractament previ obligatori de la matèria orgànica i en 2023 hem d’arribar a la taxa del 50% i encara estem molt lluny; ens hem de posar les piles i veure quin és el model que més interessa a cada comarca”, va comentar Aitor Clemente, president de Consorci.

Clemente, que va estar acompanyat pel president de la Comarca del Matarranya, Rafa Martí, i l’alcalde de Pena-roja i vicepresident del consorci, Ricardo Blanch, va acabar la visita molt interessat pel projecte ‘Porta a Porta’. “És una experiència que està demostrant que funciona i es pot exportar a altres territoris, tot i que s’hauria d’adaptar perquè cada comarca té la seva idiosincràsia pròpia”, va destacar Clemente.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans