Logotips d'organismes oficials

El pacte PSOE, PAR i CHA aprove els pressupostos en contra del PP

L'absència d'una de les conselleres comarcals del PAR va suposar la votació en dos rondes i el vot de qualitat

La taula de consellers del passat 28 de novembre / Foto: J.Puig

La Comarca del Matarranya va celebrar una sessió extraordinària del Consell Comarcal el passat 28 de novembre. Els pressupostos del pròxim 2020 van ser el punt més important de l’ordre del dia i també el més debatut. Les partides pressupostàries de la Comarca del Matarranya 2020 comptaran amb una capacitat total de quasi 2,5 milions d’euros i finalment van quedar aprovades gràcies al vot de qualitat del president de la institució, Rafael Martí, component de l’agrupació del Partit Socialista Obrer Espanyol.

Una votació poc ordinària que va aprovar els pressupostos en la segona votació. L’absència per motius personals de Carmen Agud, una de les conselleres del Partit Aragonés, va deixar un Consell dividit dijous passat. Els vots a favor dels pressupostos van ser els del Partit Socialista, el Partit Aragonés i Chunta Aragonesista, tots ells sumaven 9 suports. Els 9 consellers de Partit Popular van votar en contra de les partides per la no acceptació de la resta de consellers de les esmenes proposades pel seu grup polític. Un empat numèric va deixar a la institució sense pressupostos per uns minuts i degueren repetir les votacions. La situació va tornar a donar-se i finalment va ser Martí amb el vot de qualitat de la presidència qui va decantar la balança cap a l’aprovació dels pressupostos.

Video Thumbnail

Pressupostos Comarca Matarranya

La Comarca del Matarranya va celebrar una sessió extraordinària del Consell Comarcal el passat 28 de novembre. Els pressupostos del pròxim 2020 van ser el punt més important de l’ordre del dia i també el més debatut. Les partides pressupostàries de la Comarca del Matarranya 2020 comptaran amb una ca

Els pròxims objectius econòmics de la institució comarcal es regixen pels pocs ingressos per part del Govern d’Aragó. Una comarca que destina la majoria dels seus fons als serveis comarcals. En concret, les partides que destinaran quasi un 70% de la capacitat financera de la Comarca al personal que presta els serveis comarcals. Més de mig milió d’euros aniran destinats a este efecte. “Som una comarca que treballa principalment en serveis i personal i estem orgullosos de mantindre any rere any els serveis, però és moment que ens comencem a plantejar a nivell autonòmic de beneficiar a estes comarques”, va al·legar Martí, president de la institució.

El Partit Popular, representat per Carlos Boné, va presentar davant la resta de consellers comarcals una sèrie d’esmenes que no van ser donades suport per la resta del Consell. Principalment, el grup va al·legar que ‘aportació monetària dels ajuntaments en virtut dels serveis socials rebuts havia de recaure íntegrament sobre la institució, ja que “entenem que l’obligació de les administracions és tindre les seues pròpies competències cobertes com són els serveis socials”. Esta va ser la principal raó per la qual la resta de grups no van acceptar les esmenes del PP, i així ho va afirmar Martí “entenem que els ajuntaments han d’aportar a la Comarca i creiem que canviar esta manera de treballar trenca els principis de la institució”.

REDACCIÓ
Mitjans