Logotips d'organismes oficials

L’Associació Gent del Matarranya agafa força i podria comparéixer contra els eòlics davant les Corts

Han sol·licitat una compareixença a les Corts d'Aragó per tal d'informar sobre la preocupació de la instal·lació massiva de centrals eòliques a Terol.

L'Associació Gent del Matarranya es va reunir a la seu de la Comarca. / Foto: S. Colomé

Les respostes en forma de reivindicació i agrupacions de persones després de la publicació del projecte de construcció d’un parc eòlic al Matarranya han estat múltiples. Recollides de firmes, noves associacions i reclamacions al Govern d’Aragó són només algunes de les respostes que s’han pres.

El passat divendres 7 de febrer l’Associació Gent del Matarranya, presidida per Juanjo Pérez, va realitzar una de les seues reunions amb la finalitat d’explotar, engrandir i enfortir la representació als 18 municipis comarcals i augmentar el nombre d’implicats en aquesta associació que aglutine la pertinença al territori així com el desenvolupament de la zona. En aquest sentit, a més de formar una nova junta, els vocals de l’associació van passar de 5 a 15 representants en total. Uns canvis que des de la presidència es consideren imprescindibles per al ressorgir d’un projecte que durant els últims anys va deixar pràcticament de tenir activitat.

Com a resultat d’aquesta nova etapa es va produir també la constitució de la Plataforma en defensa dels paisatges de Terol fa unes setmanes a Mont-roig com a resposta a “l’amenaça” de les centrals eòliques projectades des d’empreses nacionals juntament amb l’Associació d’Empresaris del Matarranya i l’Associació d’Empresaris Turístics del Maestrat. En aquest sentit, aquests tres ens representants van sol·licitar aquest dilluns la compareixença davant les Corts d’Aragó per tal d’informar “on es conglomera tot el poder polític” sobre la preocupació per la pèrdua de paisatges singulars, de valors ambientals i de “el nostre model econòmic-territorial que pot suposar la instal·lació massiva de centrals eòliques en algunes comarques de Terol”.

A més, una de les propostes des d’aquestes associacions a la Comarca del Matarranya passa per la creació d’una taula de diàleg per tal de “treballar tots en la mateixa línia i presentar una alternativa als grans projectes que puguen il·lusionar els veïns del territori”, va afirmar Pérez. ‘Matarranya Sostenible’ és una hipòtesi de projecte que podria incorporar a diversos ens del territori.

PAULA VIVER
Mitjans