Logotips d'organismes oficials

Dos nous tallers de treball per a potenciar l’ocupació laboral a la comarca

Els objectius són mantenir zones verdes i ajudar a persones dependents

Alumnes a la classe del taller d'ocupació d'atenció soci sanitària de persones. / Foto: M. Jiménez.

Prop de 20 usuaris amb perfil de desocupació participen en els nous tallers organitzats per la Comarca del Matarranya i paral·lelament per l’Ajuntament de Vall-de-roures. Els diferents cursos es desenvolupen al llarg de l’any i pretenen generar nous perfils professionals als assistents.

Les classes del ‘Taller d’ocupació d’atenció soci sanitària de persones’ va començar recentment a la seu de la Comarca del Matarranya. El taller, que també va ser sol·licitat l’any anterior, encara que sense èxit, compta amb vuit alumnes majors de 25 anys que busquen especialitzar-se en el treball amb persones dependents i ancianes. Tal com afirma Belén Villuendas, encarregada d’impartir el curs, “es tracta d’una zona amb bastant població envellida i considerem que pot ser un taller de molt d’interès en aquest sentit”. Així mateix, el taller també inclou una formació complementària en igualtat de gènere, competències digitals i orientació en l’ocupació. Fernando Mallen, conseller de l’àrea de les persones, assegura que “el fet de poder enviar ajuda a domicili facilita que la gent sigui a les seves cases i tingui l’ajuda d’algú”.

El segon dels tallers  compta de tres mòduls i especialitzacions dedicades a la jardineria, els treballs forestals i obra de paleta. Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures, assegura que la iniciativa sorgeix amb la intenció de “mantenir les zones verdes i crear-ne de noves”. En aquest sentit, la pretensió principal és la de construir un punt net per a poder gestionar millor els residus. Boné afirma que “cada vegada són menys els residus que es poden emportar als abocadors, i s’exigeix a les administracions el control i ordre dels residus dipositats”.

Els nous tallers busquen cobrir necessitats i llocs de treballs a la comarca, a més de crear nous professionals formats en les seves àrees. Tal com explica Fernando Mallen “hi ha gent disposada a treballar, però cada vegada es demana gent formada i és el que aconseguirà aquest taller”. De la mateixa manera, aquests nous professionals ajudaran al territori, “que hi hagi treball sempre assenteix la població, i a la part femenina li costa més trobar treball” va manifestar Mallen.

JOSÉ BLANCH
Mitjans