Logotips d'organismes oficials

Xarrades i tallers de prevenció de drogues per a pares i alumnes de l’IES

Des de l'organització van senyalar el coneixement com a principal eina de prevenció de drogues

Javier Sánchez narrant el seu discurs ala xarrada dels pares. / Foto: M. Jiménez.

La passada tarda del dimarts 18 va tenir lloc la conferència ‘Com parlar sobre drogues amb els nostres fills: una perspectiva diferent’ a la biblioteca de l’IES Matarranya. Una xerrada dirigida a pares i mares i introduïda per Javier Sánchez, de l’associació de reducció de riscos ‘Consumo ConCiencia’.

El reconeixement del consum, l’existència i els problemes derivats de les drogues va ser el punt de partida de la conferència. Segons el mateix Sánchez: “Treballarem com podem comunicar-nos de la manera més eficaç per a una millor prevenció de l’aparició de consums problemàtics”. En aquest sentit, la seva premissa és tractar el tema des de la perspectiva de la reducció de riscos i de danys.

Consumo ConCiencia, fent un joc de paraules, parla de les drogues des d’un punt de vista científic, amb l’objectiu de traslladar la informació precisa per a trencar amb els estereotips i prejudicis que són igual o més perjudicials que alguns dels efectes de les substàncies. D’aquesta manera, la conferència pretén trencar el tabú que embolica a les drogues i treballar des d’una prevenció basada en el coneixement i acabar amb el famós eslògan de “Di no a las drogas” que va pronunciar Nancy Reagan en els anys 80. “Creiem que cal parlar del tema i el que ens protegeix fonamentalment el coneixement” va sentenciar Sánchez.

La xerrada s’emmarca en unes jornades educatives de tres dies que van iniciar el dilluns 17 en l’institut. És el tercer any que l’associació imparteix aquestes conferències i tallers en l’IES Matarranya dins d’un recorregut pels col·legis de tota la geografia aragonesa. Són tallers d’unes 2 hores de durada i que es construeixen a partir dels dubtes dels mateixos alumnes.

Video Thumbnail

Xerrada Drogues Ies Matarranya

La passada tarda del dimarts 18 va tenir lloc la conferència 'Com parlar sobre drogues amb els nostres fills: una perspectiva diferent' a la biblioteca de l'IES Matarranya. Una xerrada dirigida a pares i mares i introduïda per Javier Sánchez, de l'associació de reducció de riscos 'Consumo ConCiencia

JOSÉ BLANCH
Mitjans