Logotips d'organismes oficials

El projecte ‘La Era Rural’ impulsa l’emprenedoria jove en el territori rural

Es un projecte participatiu que recull iniciatives de joves aragonesos que volen emprendre el seu propi negoci

Imatge promocional de 'La Era Rural' en la seva recerca d'emprenedors. / Foto: NDM

La Era Rural és un espai virtual col·lectiu que pretén impulsar l’emprenedoria jove en el territori rural. És un projecte participatiu que recull iniciatives de joves aragonesos que volen emprendre el seu propi negoci. A més d’identificar-les en un mapa interactiu, també les impulsa, acompanya en el seu procés de creixement amb assessorament personalitzat i ajuda mitjançant formacions, trobades i fins fins i tot aportacions econòmiques.

Registrar una iniciativa és simple, només cal emplenar un formulari en laerarural.es/inscribete/ i esperar a ser acceptats per la plataforma. Les idees mostren el seu estat de desenvolupament amb una llavor, una planta en creixement o un arbre ja consolidat. La xarxa creix i es construeix entre totes les persones que formen part d’ella, amb l’objectiu que aquestes rebin suport de la manera més efectiva i creuen sinergies i cooperacions entre elles.

La Era Rural comptarà amb tres fases fonamentalment. En la fase formativa, les persones seleccionades participaran en jornades d’acceleració per a establir un pla d’acció que posi en marxa la seva iniciativa. Durant la fase d’acompanyament, els projectes seleccionats rebran assessorament personalitzat durant 10 mesos per a l’execució del pla prèviament dit. Finalment, en la fase de suport econòmic un comitè expert triarà fins a un màxim de 5 iniciatives per a rebre suport econòmic de fins a 1.000€.

Aquestes ajudes dirigides a projectes d’emprenedoria liderats per joves en el territori rural aragonès pretenen revitalitzar l’entorn rural gràcies a les iniciatives emprenedores, augmentar les seves oportunitats de desenvolupament i consolidar els seus projectes. S’espera que d’aquesta manera puguin contribuir de manera efectiva a la dinamització socioeconòmica dels territoris.

La xarxa neix del projecte de cooperació entre Grups de Desenvolupament Rural ‘Jovenes Dinamizadores Rurales’, promogut pels grups d’acció local d’Aragó i cofinançat per la Direcció General de Desenvolupament Rural i el programa FEADER de la Unió Europea. Aquesta plataforma del Govern d’Aragó, considerada una “incubadora d’idees”, dona suport actualment a diverses iniciatives del Matarranya com a Nebulosa Gràfica a Massalió, Matarrania BIO a Pena-roja, Matarraña Aventura a Calaceit o El Càmping El Roure de Vall-de-roures. Al Matarranya el projecte està coordinat pe Núria Gasulla, tècnica del Departament de Joventut de la Comarca .

REDACCIÓ
Mitjans