Logotips d'organismes oficials

Alumnes de l’IES visiten el poblat ibèric de Massalió

Conèixer el patrimoni cultural del territori és l'objectiu de l'activitat organitzada per tercer any consecutiu

Video Thumbnail
Visita Ies Ibers Massalio
Els alumnes de primer de l'ESO han pogut ampliar els seus coneixements en geografia i prehistòria impartits a l'aules en els propis espais on transcorren. L'excursió ha consistit en una visita al riu Matarranya per a comprovar de prop el seu sistema hídirc i la seua fauna. Així mateix, també han acc

Els alumnes de primer de l’ESO han pogut ampliar els seus coneixements en geografia i prehistòria impartits a l’aules en els propis espais on transcorren. L’excursió ha consistit en una visita al riu Matarranya per a comprovar de prop el seu sistema hídirc i la seua fauna. Així mateix, també han accedit als túmuls altmedievals per a conèixer el món funerari d’aquesta època ibèrica. I finalment, en el poblat ibèric de Sant Cristóbal han assistit als orígens del món ibèric en el Centre d’Interpretació. D’aquesta manera, aprofitant l’altitud del poblat han pogut fer una interpretació del paisatge i relleu de la comarca.

Conèixer el patrimoni cultural del territori és l’objectiu de l’activitat organitzada per tercer any consecutiu des de la Comarca del Matarranya juntament amb el centre educatiu. En la primera edició, els estudiants es van traslladar a Pena-roja i Fontdespatla en una sessió dedicada a l’època medieval a la comarca. I en el segon any els alumnes van visitar les pintures rupestres de la Fenellassa al Parrizal de Beseit. Ana Casasus, tècnica de cultura i patrimoni de la Comarca del Matarranya, va assegurar que per als estudientes “és una activitat més agradable, ja que surten de la classe i poden veure de primera mà el que han estat estudiant a l’aula”.

JOSÉ BLANCH
Mitjans