Logotips d'organismes oficials

Les dos primeres partides de compost se repartiran de manera gratuïta

La Comarca del Matarranya ha decidit repartir aquestes dues primeres partides a tots els ajuntaments de la comarca que ho sol·licitin

Responsables de la Comarca del Baix Martín visitant la planta de compostatge i coneixent els sistemes de recollida. / Foto: J. Puig

Ja estan llestes les dos primeres partides de compost obtingudes per la gestió dels residus orgànics provinents del projecte pilot Porta a Porta i 5è contenidor. Així, ha finalitzat el primer cicle de recollida de residus orgànics, que va des dels domicilis de les poblacions que participen en el Porta a Porta (Torredarques, Fontdespatla, Mont-roig, Pena-roja i Fórnols) i el 5è contenidor (voluntaris de Queretes), fins a la generació de compost en la planta de Pena-rojas. La Comarca del Matarranya ha decidit repartir aquestes dues primeres partides, de manera gratuïta, a tots els ajuntaments de la comarca que ho sol·licitin.

Forma de repartiment

El compost se servirà a cada ajuntament sol·licitant, en ‘big bags’. En el moment del lliurament, l’Ajuntament haurà de disposar dels mitjans necessaris per a poder descarregar el ‘big bag.’ Passades dues setmanes aproximadament, els ‘big bags’ han de retornar-se buits per a poder continuar el repartiment per altres municipis. S’ha enviat una carta a tots els ajuntaments de la comarca perquè sol·licitin el lliurament de compost i diversos consistoris ja han efectuat la seva petició.

Interès pel sistema

Tant el projecte pilot Porta a Porta com el del 5è contenidor que s’està efectuant en Queretes de manera voluntària continuen despertant gran interès entre els responsables de les diferents administracions. Solucions per a poder complir amb les exigències marcades per Europa en matèria de residus que han estat qualificades com a models a seguir i extrapolables a altres territoris. Dilluns passat 9 de març van visitar a la planta de compostatge de Pena-roja diverses autoritats de la Comarca del Baix Martín.

REDACCIÓ
Mitjans