Logotips d'organismes oficials

La Comarca del Matarranya només manté els serveis de recollida de residus i d’atenció domiciliaria

La recollida de residus passa a ser nocturna, també per al Porta a Porta, i seguix controlant l'aigua

Video Thumbnail
Coronavirus Serveis Comarcals
La comarca del Matarranya, en estos moments sense cap cas registrat per coronoavirus, segueix estrictament els protocols de confinament per fer front a la pandèmia que marca nova situació d'Estat d'Alarma. Des del Consell Comarcal, seguint les mesures establertes pel Govern d'Aragó i l'espanyol, ofe

La comarca del Matarranya, en estos moments sense cap cas registrat per coronoavirus, segueix estrictament els protocols de confinament per fer front a la pandèmia que marca nova situació d’Estat d’Alarma. Des del Consell Comarcal, seguint les mesures establertes pel Govern d’Aragó i l’espanyol, ofereix serveis mínims i ha cancel·lat la majoria de serveis i activitats que porta a terme habitualment.

El Consell Comarcal treballa en estos moments a porta tancada i amb un mínim de treballadors a la seu que atenen els casos més urgents. Però no descarten tancar completament i que tothom acabe treballant des de casa i oferint només assistència telemàtica o per telèfon. Pel que fa als serveis, han quedat tots suspesos menys la recollida de residus, el control d’aigua i l’assistència domiciliaria.

Rafa Martí, president de la Comarca del Matarranya, explicava que “només s’ofereixen serveis mínims, s’han suspés totes les activitats esportives, tots els plenos, les activitats d’oci, culturals i patrimonials, tot el que estavem fent. Només es manté l’ajuda a domicili perquè creiem que és bàsica.” Fins i tot algún algun servei d’atenció ha domicili també s’ha cancelat a petició expressa de l’usuari.

Pel que fa a la recollida de residus, l’empresa pública Dimsa encarregada de la gestió seguirà proporcionant aquest servei al Matarranya. Tot i així, la recollida es veurà afectada en els seus horaris adaptant-se a aquesta nova situació d’Estat d’Alarma. A partir d’aquest moment i fins a nova ordre, el servei de recollida es realitzarà només en horari nocturn per evitar que els treballadors tinguin contacte i interacció amb la resta dels veïns.

El servei de recollida Porta a Porta és el més afectat. Els veïns hauran de treure els residus al capvespre per evitar que s’acumulin les galledes en les vies durant les hores del dia. Fórnols, Mont-roig i Torredarques iniciaran el servei Porta a Porta a les 22:00 de la nit. A partir de les 23.30 hores aproximadament els serveis de recollida passaran per Fondespatla i Pena-roja de Tastavins.

Pel que fa al funcionament de la planta de compostatge de Pena-roja de Tastavins. Els treballs de compostatge es realitzaran de matinada, a l’acabar el servei de recollida de residus. El repartiment de la primera partida de compost també ha quedat paralitzat fins a nova ordre.

La comarca compta amb una quadrilla forestal que estava treballant a contrarellotge per tindre la Via Verda, afectada pel temporal Gloria, en condicions per la Setmana Santa. Davant la situació actual, ha reduït el treball en este espai per garantir la seguretat dels treballadors i reconsiderant-la com una actuació no urgent, ja que l’Estat d’Alarma es preveu que allargarà més enllà de Setmana Santa i per tant l’accés a la Via Verda quedarà tancat al públic.

Igual que el Consell Comarcal, tots els ajuntaments del Matarranya han cancel·lat totes les activitats, han tancat els espais públics i ofereixen atenció telemàtica o per telèfon; seguint les directrius que es marquen des del govern central i pendents de l’evolució de la crisi del coronavirus i de possibles noves mesures que es puguen prendre per fer-li front.

REDACCIÓ
Mitjans