Logotips d'organismes oficials

Les àrees de Vies i Obres i Bombers de la Diputació s’adapten per a mantindre els serveis essencials

Han canviat el seu protocol de funcionament per a assegurar l'atenció als ciutadans al mateix temps que es preserva al màxim la seguretat dels empleats

Els bombers fent treballs de desinfecció. / Foto: NDM

La Diputació de Terol ha adaptat l’activitat de la institució provincial a les circumstàncies excepcionals que comporta la declaració de l’estat d’alarma per a frenar la propagació del coronavirus, però garantint especialment aquells serveis considerats essencials que presta la institució provincial. En concret, el Servei de Vies i Obres i el Servei d’Extinció d’Incendis i Salvament han reorganitzat la seua estructura i protocols per a poder atendre les incidències que es puguen produir, al mateix temps que es preserva al màxim la seguretat dels treballadors públics.

En el cas dels bombers, els tres parcs de la província han reorganitzat el servei, establint torns en cada parc de 48 hores, amb un nombre més reduït d’efectius amb el qual es garanteixen els espais individuals. També s’ha establit un torn mirall amb personal que està localitzat a casa per assegurar una ràpida resposta i que pogueren acudir al parc davant qualsevol incidència.

A més, el protocol diari s’ha adaptat a les mesures de prevenció del coronavirus, per la qual cosa cada torn realitza una intensa labor de desinfecció de les instal·lacions comunes així com dels vehicles, materials o la pròpia roba. Els efectius compten a més amb material per a la prevenció de contagis, a més de productes de neteja i desinfecció. Totes les vacances del personal estan suspeses per a facilitar disposar del nombre més gran d’efectius.

En el cas del servei de Vies i Obres, s’ha reduït el treball administratiu al necessari i el personal tècnic que pot fer-ho desenvolupa la seua labor des de casa, aprofitant per a avançar qüestions de tràmits o projectes. Quant al personal que intervé directament en les carreteres, s’ha establit de manera diària el sistema que habitualment s’utilitza els caps de setmana i vacances com a guàrdia localitzada per a intervindre davant accidents o despreniments en les carreteres que són titularitat de la Diputació.

Pel que fa a l’operatiu que es desplega per als serveis viaris hivernals, els efectius es mantenen per a assegurar la neteja de les carreteres, com ja ha ocorregut aquesta setmana amb l’últim temporal, però els protocols de treball s’han adaptat per a garantir les mesures de seguretat dels empleats.

Quant a la resta de personal de la Diputació, tots els empleats el treball dels quals no s’ha inclòs dins dels qualificats com a serveis essencials, ni és estrictament necessària la seua presència física en el lloc de treball, han rebut la instrucció de romandre en el domicili a plena disposició de la Diputació amb la finalitat de poder cobrir qualsevol necessitat, seguint les instruccions dels seus superiors i portant cap en el seu domicili les tasques que els siguen encomanades.

També s’ha assegurat el funcionament del Diario de Teruel, com a empresa pública dependent de la Diputació de Terol, i en funció del que s’estableix en el decret de l’estat d’alarma d’assegurar el servei dels mitjans de comunicació, manté la seua activitat informativa adaptant els seus protocols de funcionament.

REDACCIÓ
Mitjans