Logotips d'organismes oficials

Una nevada primaveral enfarina el Matarranya

A l'estació meteorològica de l'embassament de Pena s'han registrat des d'ahir 10l/m2

Video Thumbnail
Nevada primaveral
Oficialment la primavera va entrar el passat 20 de març, però sembla que meteorològicament l'hivern no vol acabar de marxar. Durant tot el dia d'ahir els pobles del Matarranya situats a més altura van poder veure com la neu tornava a caure i enfarinava lleugerament les taulades. Durant esta passada

Oficialment la primavera va entrar el passat 20 de març, però sembla que meteorològicament l’hivern no vol acabar de marxar. Durant tot el dia d’ahir els pobles del Matarranya situats a més altura van poder veure com la neu tornava a caure i enfarinava lleugerament les taulades. Durant esta passada nit han continuat les precipitacions en forma de neu, però de cara al matí la pluja s’ha imposat arreu del territori.

Ahir al migdia les primeres volves de neu van caure en bona part de la comarca del Matarranya. Els pobles més propers al massís dels Ports, com Beseit, Vall-de-roures o Pena-roja són els que van poder veure la nevada més copiosa. Tot i la intensitat de la precipitació, la neu només va quallar en teulades i a la muntanya, deixant el paisatge lleugerament enfarinat.

A la tarda-nit, les precipitacions van tornar a arrencar amb força i ja no han parat. Els pobles situats a més altitud s’han aixecat este matí amb el paisatge ben emblanquinat, però ràpidament la neu ha deixat pas a la pluja i esta ha anat desfent a poc a poc la fina cap blanca.

Des de la Comarca del Matarranya tenien preparades les llevaneus en cas que foren necessàries, però vista l’evolució del temporal no ha sigut necessari activar el protocol de nevades. Pel que fa a precipitació, la principal estació meteorològica que té la Confederació hidrografia de l’Ebre al Matarranya, la de l’embassament de Pena, ha registrat uns 10 litres per metre quadrat acumulats des d’ahir. Durant tot el mes de març ha registrat 75 litres per metre quadrat i l’embassament es troba en estos moments al 97% de capacitat.

Els models meteorològics allarguen el capítol de pluges fins al dijous, però sembla que de cara al cap de setmana el termòmetre tornarà a remuntar i a estabilitzar-se en temperatures més pròpies de la primavera.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans