Logotips d'organismes oficials

GUCO dóna 16.000 euros per a l’adquisició dels 80 tests necessaris per a la residència de Vall-de-roures

El Grup Arcoiris continúa donant materials, productes i fons per a lluitar contra la Covid-19. L'Hospital de Castelló ha rebut 10.000 euros per a pal·liar la complicada situació actual

Video Thumbnail
Grup Arcoiris donacions coronavirus
Ramaderia Unida Comarcal (GUCO), societat pertanyent al Grup d'Empreses Arcoiris, s'ha bolcat en les últimes setmanes en el suport a iniciatives i en accions encaminades a pal·liar la complicada situació que estem vivint en l'actualitat, provocada per la Covid-19. Juan José Moles, director del Grup 

Ramaderia Unida Comarcal (GUCO), societat pertanyent al Grup d’Empreses Arcoiris, s’ha bolcat en les últimes setmanes en el suport a iniciatives i en accions encaminades a pal·liar la complicada situació que estem vivint en l’actualitat, provocada per la Covid-19. Juan José Moles, director del Grup Arcoiris assegura “som una empresa del territori que tenim marcat un caràcter social i des que vam començar a patir la situació provocada pel coronavirus ens hem bolcat en diverses iniciatives que contribuïsquen a pal·liar aquesta difícil situació”.

Una de les primeres iniciatives a les quals es va sumar el Grup d’Empreses Arcoiris va ser la impulsada pel Govern d’Aragó i els agents socials autonòmics que coordina CEOE Aragó, #AragónenMarcha, a la qual es van aportar 50.000 euros. D’altra banda, durant els primers dies es va decidir col·laborar amb la Residència d’Ancians Hogar Santo Ángel d’Alcanyís amb l’aportació de productes carnis setmanalment. A més, es va contactar amb diverses entitats i institucions per a brindar-los suport. En aquest sentit cal destacar que es va aportar a diferents centres, com va ser el cas del centre de salut de Vall-de-roures, material que habitualment és utilitzat en els centres de producció de les empreses que conformen Arcoiris com són capells, guants, màscares o bates, entre altres. Materials que malgrat no ser d’ús professional en l’àmbit mèdic els poguera ser d’utilitat.

80 tests per a la residència
GUCO ha donat 16.000 euros per a l’adquisició dels 80 tests que l’ajuntament de Vall-de-roures va decidir, dilluns passat 6 d’abril, adquirir per a poder escometre la prova de la Covid-19 als residents i al personal que no havien presentat símptomes però que havien estat en contacte directe amb persones que havien donat positiu després de presentar símptomes. Moles assenyala que “quan vam conéixer la decisió de l’ajuntament ens vam posar en contacte amb el seu alcalde per a manifestar-li la nostra disposició per a fer una donació d’uns 16.000 euros amb la qual finançar aquests tests”.

Hospital de Castelló
Una altra de les últimes accions dutes a terme en la lluita contra la situació provocada pel coronavirus ha sigut la donació de 10.000 euros a la Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló. Aquest organisme impulsa i fomenta l’activitat investigadora del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, promou la formació del personal mèdic i sanitari per al coneixement de tècniques pioneres i inverteix en noves tecnologies. Segons Juan José Moles “GUCO i Arcoiris tenim bastant implicació social en gran part de la província de Castelló. Tenim socis i granges integrades en diferents municipis de la província pel que també hem volgut fer una aportació a una entitat d’aquest territori”. Els 10.000 euros donats a l’entitat castellonenca està previst destinar-los a la compra de material.

Promoció i obra social GUCO
L’empresa matriu del Grup d’Empreses ArcoirisGUCO, compta amb uns fons anuals en matèria de promoció i obra social. Recursos que en aquests moments s’ha decidit destinar a pal·liar aquesta situació tan excepcional que s’està patint a escala global. El president de Ramaderia Unida Comarcal, Delfín Albesa assegura que “tots els membres de la junta directiva de GUCO hem acordat des que va començar aquesta problemàtica intentar fer costat a qualsevol iniciativa que contribuïsca a pal·liar aquesta situació. La responsabilitat social és un dels principis més importants de la nostra entitat pel que ara, sens dubte i dins de les nostres possibilitats, hem de col·laborar amb totes les iniciatives possibles per superar aquesta situació excepcional el més prompte possible”.

Treballant a plena activitat
Les empreses que conformen el Grup Arcoiris són fonamentals en la cadena alimentària pel que les diverses plantes de producció estan en plena activitat. Treballs necessaris per a garantir el consum actual i del futur que es compagina amb la seguretat del personal. Moles destaca que “abans de declarar-se l’estat d’alarma ja havíem pres mesures preventives addicionals a les obligatòries en els diferents centres de producció. Entre altres mesures, es pren la temperatura en l’entrada, hem augmentat els controls en matèria sanitària i desinfectem les instal·lacions diàriament, entre altres. Malgrat no comptar amb cap positiu entre els treballadors hem facilitat les baixes laborals a les persones amb certs riscos o afeccions pulmonars, en definitiva, hem incrementat les mesures que ja de per si són exigents”.

Quant a la situació que està vivint el mercat el director general de Arcoiris apunta que “hi ha una certa distorsió principalment generada pel tancament dels establiments dedicats a l’hostaleria i la restauració, però tot i això estem treballant amb certa normalitat“.

Els treballs també continuen a les fàbriques de pinso, en els centres d’inseminació, en les granges de conills, pollastres i porcs, amb normalitat. “Els nostres socis treballen tots els dies en les seues explotacions perquè la cadena alimentària estiga garantida ara i en el futur i nosaltres hem de garantir-los els subministraments essencials” destaca finalment el directe general del Grup Arcoiris.

REDACCIÓ
Mitjans