Logotips d'organismes oficials

El New York Times prepara un article sobre el COVID-19 al Matarranya

El prestigiós diari internacional vol mostrar com s'està vivint la crisi sanitària a les zones rurals

Es preveu que l'article es publique al llarg d'esta setmana. / Foto: NDM

Durant la passada setmana el Matarranya ha estat l’escenari que ha inspirat a periodistes del prestigiós diari internacional The New York Times.

Samuel Aranda, fotoperiodista guardonat amb el World Press Photo of the Year 2011, juntament amb altres professionals, ha estat documentant la crisi sanitària derivada de la COVID-19 al Matarranya.

“En el nostre reportatge volíem parlar de com s’està vivint l’afectació pel coronavirus a zones en poca població dins de l’estat espanyol. Jo sempre he tingut una vinculació especial amb el Matarranya i fins i tot vaig viure un any a Lledó”, va comentar Aranda.

I és que quan van veure la situació al Matarranya, especialment amb el focus de Vall-de-roures, van decidir venir a documentar-ho. “El Matarranya té moltes peculiaritats, no només per ser una zona rural sinó també pel gran creixement turístic que està vivint”, va afirmar el fotoperiodista.

Així doncs, van veure en el Matarranya l’oportunitat no només de veure com es gestiona l’impacte sanitari del COVID-19 sinó també com es viu la crisi en els diferents sectors econòmics. “Ens han sobtat molt positivament les iniciatives privades per part dels matarranyencs: des de la producció de mascaretes des de casa fins als agricultors que decideixen col·laborar fumigant els pobles”.

En aquest sentit, Aranda ha volgut assenyalar la gran capacitat d’organització autònoma que tenen les zones rurals on, a diferència de les ciutats, no s’espera que la resposta vingui només de les administracions.

Al llarg d’estos dies en que han estat recorrent la comarca han visitat Vall-de-roures, però també pobles com Lledó, Torre d’Arques i Pena-roja, posant-se en contacte en personal sanitari, edils i professionals del sector primari, entre d’altres.

L’article es preveu que sigui publicant al llarg d’esta setmana i serà consultable a la pàgina web https://www.nytimes.com/es/

SABINA COLOMÉ
Mitjans