La UCOCAL elabora un document amb normes i consells sanitaris de cara al desconfinament
A més, des de l’àmbit mèdic s’ha insistit en la necessitat de tenir EPI’s per als consultoris de la comarca
Continuen les reunions de la Unitat de Coordinació Operativa de la Comarca del Matarranya. La darrera, celebrada el passat dijous 7 de maig, va permetre que tots els àmbits implicats analitzessen la situació a nivell comarcal, permetent desenvolupar noves mesures i prevenir les properes necessitats.
En primer lloc, es van aprovar uns documents creats pels sanitaris de la comarca, on consta tota la informació que cal saber per fer front a la desescalada. “Donar informació de qualitat als veïns i veïnes ens sembla prioritari, especialment ara. Encara que molta gent ja la coneix, cal remarcar-la i insistir en ella ja que en l’evolució de les properes fases és primordial no abaixar la guàrdia”, va explicar Daniel Ferrer, representant sanitari a la UCOCAL. Insistí: “Mentre no tinguem una vacuna, les mesures de seguretat són les que eviten que torne a aparèixer un rebrot”.
El document es pot consultar a través de la pàgina web de la Comarca del Matarranya. A més, tots els ajuntaments del territori rebran la informació per a poder-la transmetre als bandos.
Per altra banda, la reunió també va estudiar l’aprovisionament de material sanitari, especialment ara que des del Govern d’Espanya s’ha emfatitzat la importància de l’atenció primària en el transcurs de les properes setmanes. “Natros pensem que hem estat treballant des del principi i gràcies a l’atenció primària s’ha disminuït la pressió sobre els hospitals”, afegí Ferrer. Continuà: “Si més no, ja que ara ens donen esta importància, és imprescindible que se’ns ofereixi material de protecció, especialment EPI’s”. I és que, tot i la tasca duta a terme pels sanitaris d’atenció primària, a hores d’ara no hi ha equips de protecció individual als consultoris de la comarca. Per això, des de l’àmbit sanitari s’ha traslladat a la UCOCAL aquesta necessitat, tant per a fer pressió a Sanitat com per si fos possible que la institució comarcal o els diferents ajuntaments ho poguessen assumir.
Paral·lelament, també s’ha incidit en la coordinació duta a terme pels sanitaris a nivell comarcal. “En l’Estat d’Alarma les dinàmiques de funcionament dels centres de salut del país han estat variables. N’hi ha que han tancat tots els consultoris i ho han centralitzat als centres de salut. Natros vam considerar que, davant la dispersió que tenim, això no era viable. Per este motiu, des del principi hem mantingut l’atenció a tots els pobles, centralitzant-ho en zones de consultoris a partir dels quals els professionals ens hem traslladat a cada poble”, conclogué Ferrer.