Logotips d'organismes oficials

El Matarranya Íntim s’aplaça fins al 2021

El festival d'arts escèniques d'avantguarda s'havia de celebrar a Fórnols este estiu

La cita s'aplaça per als dies 30 i 31 de juliol i 1 d'agost del 2021. / Foto: M. Martí

Any rere any el Matarranya Íntim porta les arts d’avantguarda a les cases, carrers i places dels municipis de la comarca. Amb una organització itinerant, enguany Fórnols s’hauria hagut de convertir en l’amfitrió de festival, omplint els seus racons de desenes de visitants.

Amb un 80% de la programació tancada, l’Íntim ha decidit traslladar la programació d’enguany al 2021. “Tant els veïns com l’ajuntament de Fórnols s’havien bolcat en la preparació de l’esdeveniment. Per aquest motiu, sempre que les companyies puguin, el festival intentarà mantenir tant la programació com les localitzacions per a la propera edició”, va comentar el director artístic Jacobo Julio.

I és que en un primer moment els organitzadors del festival pensaven que es podria fer però amb la concreció de les fases de la desescalada van veure que realment era molt difícil. “El festival dóna a conèixer el patrimoni del Matarranya a través d’espais molt íntims que la gent no pot vore quan passeja pel poble. Esta peculiaritat, l’intimitat en petits espais, fa que no sigue viable dur-lo a terme enguany”, incidí Julio. Va continuat: “no volem fer un festival descafeïnat ni en streaming. L’Íntim proporciona experiències úniques que només es poden viure en primera persona.

Caldrà, doncs, esperar fins als dies 30 i 31 de juliol i 1 d’agost de l’any que ve per gaudir dels espectacles i espais que el festival Íntim conjugarà a Fórnols.

SABINA COLOMÉ
Mitjans