Logotips d'organismes oficials

L’IES Matarranya obri portes per acollir serveis essencials

A més, l’institut es prepara per acollir les proves EVAU i planteja amb incertesa com serà el curs vinent

blank
De moment, no se sap quan es podran reprendre les classes presencials. / Foto: J. Puig

Des del passat dilluns 18 de maig, l’IES Matarranya ha obert portes per a permetre al personal administratiu i als docents dur a terme algunes tasques essencials. Tot i que les reunions de claustre es continuen fent de manera virtual i que la majoria de professorat segueix treballant des de casa, des d’esta setmana el centre restarà obert en horari de matí en personal d’administració, consergeria i equip directiu. A més, els docents que vulguin podran anar a buscar materials o utilitzar els mitjans informàtics per a continuar amb la seva tasca.

A banda, de cara al mes de juny s’han projectat tutories per a l’alumnat que finalitza etapa, i també sessions de reforç. Mentre, s’està fent orientació professional i tant l’alumnat com les famílies poden entrar a la pàgina web del centre, on hi ha diversos materials per a veure tot el ventall de possibilitats.

Per a l’alumnat de nova incorporació, especialment de primer d’ESO, s’està realitzant el pla d’acollida de manera virtual: es realitzen reunions entre els equips directius dels CRA’s i el propi institut, amb l’objectiu de traspassar la informació dels estudiants. “Pel que fa a les jornades de portes obertes, no es podran fer de manera presencial i, per això, s’està valorant fer un tour virtual. No és el mateix però ofereix una presa de contacte i permet ensenyar a les famílies les instal·lacions i els recursos dels que disposem. Si més no, tampoc descartem, si fos possible, fer portes obertes al setembre”, va declarar el director Ignacio Belanche.

 

Acollir les proves EVAU

Com a novetat, este curs l’IES Matarranya també s’enfronta al repte d’acollir les proves EVAU. I és que, degut a la situació actual, el Govern d’Aragó obrirà excepcionalment un total de 67 centres educatius a 29 municipis, augmentant el nombre de seus que acullen els exàmens de l’antiga selectivitat els propers 6, 7 i 8 de juliol.

L’alumnat del Matarranya habitualment s’havia de traslladar fins a l’IES Bajo Aragón d’Alcanyís, però este any celebrarà les proves  Vall-de-roures. Per això, l’institut matarranyenc ja està duent a terme totes les gestions oportunes. “Hem tingut un primer contacte en la Universitat de Saragossa, i els hi hem pogut explicar els espais dels que disposem. Sabent que tindrem una vintena d’alumnes fent les proves, és molt possible que habilitem la sala d’actes com a aula d’examen ja que és àmplia i permet guardar les distàncies de seguretat. A més, l’entorn és tranquil, té bons accessos i connexions amb els lavabos”, va explicar Belanche.

 

Plantejaments de cara al curs vinent

El sector educatiu també manté la incertesa davant el curs vinent. Encara són moltes les incògnites sobre com es desenvoluparà el curs a partir de setembre i quines seran les mesures que s’hauran de prendre.

De moment, des de l’administració s’ha plantejat la possibilitat de dur a terme el curs amb modalitat semipresencial. Així, es proposa alternar la docència a l’aula, amb la meitat d’alumnes assistint alguns dies de manera presencial mentre els altres ho fan online, i a l’inrevés.

“Estem esperant veure com evolucionen els successos. Adoptarem les mesures adequades i seguirem el protocol d’actuació per a garantir la higiene i la seguretat. Són uns hàbits que s’hauran de convertir en habituals”, va recalcar el director.

SABINA COLOMÉ
blank Mitjans blank