Logotips d'organismes oficials

La Quema de Artistas proposa un aplaçament al juliol, a l’espera de l’evolució de la pandemia

Sigue com sigue, este any es faran propostes online, com una antologia poètica i el projecte educatiu 'Cerillas'

El festival s'havia de celebrar el 19, 20 i 21 de juny. / Foto: M. Ibáñez

Enguany la Quema de Artistas arriba a la vuitena edició en la incertesa de si s’haurà de cancel·lar, aplaçar o celebrar-se de manera diferent. I és que el festival de poesia, música i gastronomia que es celebra anualment en espais del Matarranya és una de les cites obligades durant el mes de juny.

Encara que, previsiblement, la província de Terol es trobarà en fase dos en les dates en les que s’havia programat el festival (19, 20 i 21 de juny) i, per tant, estaran permesos els actes amb un màxim de 400 persones, des de l’organització s’ha pensat que “encara no és el més segur”.

Si més no, la Quema de Artistas no descarta poder-se celebrar enguany i, de moment, proposa un aplaçament per al juliol: “Per ara no volem renunciar a la idea de fer el festival aquest any, de manera que apostem per mantenir la cita i adaptar les activitats als protocols, prenent totes les mesures de seguretat necessàries. És una aposta per la promoció de la cultura i de la zona, pel que ens sembla important mantenir-lo “, va explicar la directora Maria Lorenzo.

Així doncs, des de l’organització ja s’està treballant en la readaptació de festival, tant en relació als artistes que podran actuar com als llocs en els quals es podrà celebrar. “Mantindrem espais com la Font de Pas de Beseit, ja que és un espai ampli i obert. D’altres, com els concerta a la plaça de l’ajuntament de Vall-de-roures no seran possibles ja que és molt més difícil gestionar l’aforament. Estem buscant alternatives”, ha recalcat Lorenzo.

Es celebre presencialment o no enguany, sí que es faran propostes online. En este sentit, sota el lema #yomequedoencasa s’inclouran una antologia poètica i el projecte ‘Cerillas’. Justament, aquest últim inclou la vessant infantil del festival, on l’organització treballa conjuntament amb els CRA’s del territori. Per enguany s’ha proposat dur a terme activitats online de creació artística a través de la poesia de Begoña Abad.

SABINA COLOMÉ
blank Mitjans blank