Logotips d'organismes oficials

La DPT aprovarà demà una modificació pressupostària de més de 2 milions d’euros

Les modificacions pressupostàries estan dirigides als ajuntaments per a pagar les despeses generades per a frenar el virus

El ple ordinari tornarà a celebrar-se este dimecres 27 de manera telemàtica, per segona vegada en la seua història

El ple ordinari de la Diputació que tornarà a celebrar-se este dimecres 27 de maig a partir de les 12 hores de manera telemàtica, per segona vegada en la seua història, té previst aprovar una modificació de crèdits de més de 2 milions d’euros del pressupost general de la institució. L’ordre del dia inclou també l’aprovació de projectes del FITE de 2019 que tramita la institució provincial, així com donar compte de la liquidació del pressupost del passat any, de 10.578.803 euros, dels quals està previst destinar 10 milions al Fons d’Inversions Financerament Sostenibles (FIMS). La sessió podrà seguir-se en directe des del canal de plenos de Diputació a Youtube.

Les modificacions pressupostàries estan dirigides a reforçar econòmicament als ajuntaments, de manera que disposon de recursos per a pagar les despeses generades per a frenar el virus i atendre les seues conseqüències socials i econòmiques, així com a dinamitzar l’ocupació i l’economia local. Aquesta reorganització pressupostària es tractarà en el ple després que aquest dimarts s’aprovo l’expedient de modificació de crèdits en una Comissió Informativa d’Hisenda extraordinària.

La partida de 2 milions se sumarà a 10 milions d’euros que es destinaran al Fons d’Inversions Financerament Sostenibles (FIMS) que procedeixen de la liquidació pressupostària de 2019. La institució ha remés al Ministeri d’Hisenda l’Informe de Seguiment del Pla Econòmic Financer 2019-2020 de la Diputació de Teruel corresponent a la liquidació de l’exercici 2019, pas necessari perquè el Govern central autoritzo l’aprovació del Fons d’Inversions Financerament Sostenibles que suposa un important suport per als ajuntaments amb el qual financen obres municipals.

També es recull en l’ordre del dia un punt tractat en la comissió d’empreses participades i seguiment de convenis que és la proposta d’aprovació de projectes incorporats al Fons d’Inversions de Terol 2019 la tramitació de les quals correspon a la Diputació de Terol. Es tracta de projectes per a la promoció de la província, innovació, connectivitat i infraestructures culturals i de serveis públics.

En l’apartat de propostes, la convocatòria de la sessió recull la presentada pel portaveu del Grup Provincial del Partit Popular, en relació amb la dotació extraordinària de recursos a les entitats locals, per part del Govern d’Espanya, a fi de fer front a la crisi sanitària, social i econòmica provocada pel COVID-19.

A més, Ciutadans ha presentat una iniciativa per a instar al Govern d’Aragó a crear una línia d’ajudes econòmiques per a la conciliació familiar i laboral, que haurà de debatre’s la seua urgència per a ser tractada en el ple.

 

REDACCIÓ
Mitjans