Logotips d'organismes oficials

Arcoiris inverteix 250.000 euros en la reparació dels danys ocasionats per la borrasca Gloria

L'hangar de la fàbrica de piensos de GUCO i part de la teulada de la planta de Virgen de la Fuente van ser les infraestructures més afectades

El nou teulat de la planta de secat de Virgen de la Fuente. / Foto: JP

Les societats pertanyents al Grup d’Empreses Arcoiris estan duent a terme en les últimes setmanes les actuacions necessàries per a establir la normalitat en les instal·lacions que van sofrir els danys més importants el mes de gener a causa de la borrasca Gloria que va afectar greument el territori causant pèrdues molt importants. A pesar que el temporal va afectar a diverses instal·lacions de les empreses pertanyents a Arcoiris, les principals afeccions es van concentrar a la fàbrica de piensos i en la planta de Virgen de la Fuente, les dos situades a Vall-de-roures.

A la fàbrica de piensos de GUCO la borrasca Gloria va causar el derrumbament de l’hangar destinat a l’emmagatzematge. Mentre que en la planta de Virgen de la Fuente, propietat de SOINCAR, l’acumulació de neu unida a les fortes precipitacions van causar la caiguda de part del teulat de la instal·lació, afectant a més als sistemes de refrigeració d’esta.

Per a la reconstrucció de l’hangar la fàbrica de piensos GUCO ha invertit al voltant de 100.000 €. L’actuació ha consistit en el derrumbe total de l’edificació afectada i la construcció integra del nou hangar. Les obres estan pràcticament acabades excepte per petits detalls. Uns treballs que està previst que s’efectuen immediatament. A més, en esta última setmana també s’ha procedit al desmuntatge de la carpa que es va habilitar, provisionalment, en la planta de fabricació de GUCO per a substituir de manera provisional l’espai d’emmagatzematge de la fàbrica de piensos.

Pel que fa a la planta de Virgen de la Fuente, SOINCAR ha invertit en la reparació dels danys soferts al voltant de 150.000 euros. L’actuació que es troba en una fase avançada es va iniciar amb la retirada de les plaques de fibrociment que formaven part de la teulada per a continuar amb la seua reconstrucció. En una zona d’afectats, en la part d’elaboració i cambres, la reparació ha consistit en la renovació de part de les bigues de l’estructura de la coberta i la plaques d’esta. En l’altra zona de la planta on es van produir danys va ser en la part de secat. En esta zona a més d’afectar la coberta i a la seua estructura es van produir danys en el fals teulat de la instal·lació i en conductes del sistema de refrigeració.

Segons Juan José Moles, Director General d’Arcoris “estes són inversions fonamentals, són actuacions que eren completament necessàries per a tornar a la normalitat després de la borrasca Gloria en estes plantes de producció”.

REDACCIÓ
Mitjans