Logotips d'organismes oficials

Els matarranyencs evitaran desplaçament per a dur a terme gestions administratives gràcies al nou Cl@ve

La DPT facilita l'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics amb el Registre Cl@ve, per al qual és necessari donar-se d'alta mitjançant cita prèvia

L'Oficina d'Acreditació d'Identitat de l'Àrea de Noves Tecnologies ofereix la possibilitat d'obtenir aquest sistema d'autenticació. / Foto: NDM

L’Oficina d’Acreditació d’identitat de la Diputació de Terol ha posat en marxa un nou servei amb el qual es pretén facilitar l’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics. Tothom qui ho desitgi podrà obtenir de forma gratuïta, prèvia cita prèvia i presentant el D.N.I o N.I.E., el sistema d’autenticació davant les administracions denominat Cl@ve permanent a través de registre Cl@ve.

El diputat delegat de l’Àrea de Noves Tecnologia i Administració Electrònica, Antonio Amador, ha assenyalat que “aquest nou servei pretén reforçar la nostra vinculació útil amb el conjunt dels veïns de Terol. Un compromís i un dels reptes que ens vam proposar aquesta legislatura era la modernització de la Diputació Provincial i convertir-la en una administració més àgil, còmoda i propera per als ciutadans i ciutadanes de tota la província”.

El procés per aconseguir un registre Cl@veu passa per una sol·licitud prèvia, o a través del nou sistema telemàtic de cites o el telèfon de l’Oficina d’Acreditació d’identitat, ubicada al Palau Provincial de la Plaça de Sant Joan. Una vegada que el ciutadà s’ha personat en el servei, només haurà de presentar el document que acredita la seva identitat. Un cop verificada, el registrador ha de fer la sol·licitud i lliurarà a l’usuari un codi d’activació amb les condicions d’ús de el servei, prèvia signatura d’un document que fa constar que s’ha lliurat aquest codi.

Amador ha assenyalat que “si bé la primera vegada, i sempre mitjançant cita prèvia, cal presentar-se de forma física a l’oficina, després ja no serà necessari tornar a desplaçar-se per molts tràmits i els ciutadans podran relacionar-se amb les administracions durant les 24 hores, 365 dies, a casa”.

Un cop amb el codi en el seu poder, el ciutadà haurà d’accedir a el portal de Cl@ve Permanent i sol·licitar l’activació. Rebrà llavors un SMS al telèfon mòbil amb un altre codi de seguretat que validarà el procés i, seguidament, ja podrà introduir la contrasenya per duplicat que serà definitiva per a l’accés al sistema Cl@ave i l’autenticació dels tràmits, tant a la seu electrònica de la Diputació de Terol com a les d’altres administracions públiques.

El diputat de Noves Tecnologies i Administració Electrònica ha assegurat que “anirem incorporant nous processos que avancin en la línia de convertir la DPT en una institució del segle XXI i més en una província tan extensa com la nostra on cal fer llargs desplaçaments per realitzar tràmits“.

Antonio Amador ha volgut “agrair una vegada més el treball de tot el personal de l’àrea d’informàtica de la Diputació que estan treballant dur per a la renovació i fan possible anar avançant, no amb les millors condicions, cap a l’administració moderna que busquem incorporant nous serveis “.

Què és Cl@ve Permanent?
Cl@ve Permanent és un sistema d’autenticació dissenyat per a persones que necessiten accedir freqüentment als serveis electrònics de l’Administració pública. Es basa en l’ús d’un codi d’usuari, el seu D.N.I. o N.I.E., i d’una contrasenya que s’estableix en el procés d’activació i que només ha de ser coneguda per un mateix. Per accedir al procés d’activació és necessari que prèviament t’hagis registrat en el sistema.

Per als serveis d’administració electrònica que requereixin un nivell de seguretat elevat, el sistema reforça l’autenticació amb la sol·licitud d’introducció d’un codi numèric d’un sol ús (One Time Password, OTP) que s’envia prèviament per missatge SMS al teu telèfon mòbil .

La seva implementació ha suposat la integració de la major part de les Administracions Públiques, habilitant d’aquesta manera l’extensió pràctica dels serveis d’administració electrònica a la gran majoria dels ciutadans. Els serveis integrats disposen a la pantalla d’accés un botó que els redirigeix ​​a sistema d’autenticació Cl@ve.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank