window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Les activitats d’estiu per a jóvens organitzades per la Comarca

Les iniciatives es desenvoluparan baix un protocol per a evitar el contacte físic entre els assistents

Són activitats puntuals i amb grups reduïts de fins a 10 persones. / Foto: NDM

La Comarca del Matarranya, a través dels seus departaments de Joventut i Esports, ha proposat per a aquest mes de juliol, una sèrie d’activitats puntuals dirigides a xiquets i joves d’entre 8 i 30 anys. Activitats esportives, senderistes, ciclistes, i d’oci, en les quals a més de fer esport i conéixer rutes, la Comarca promet “descobrir bonics racons i història de la comarca del Matarranya i voltants”. Estes visites s’organitzaran en funció dels inscrits, que hauran de traslladar-se fins al lloc de la realització de les mateixes pel seu compte.

Anualment, cada estiu, aquests departaments organitzen activitats per a joves, encara que enguany “no de la forma que ens hauria agradat, però donada la situació hem hagut de modificar les activitats, el que proposem ara són activitats puntuals i amb grups reduïts”, va explicar Núria Gasulla, organitzadora de les activitats i tècnica de Joventut de la Comarca del Matarranya.

Entre les propostes de la Comarca estan una ruta amb bicicleta per la Via Verda des de Queretes fins a Horta de Sant Joan, un ‘scape room’ a l’aire lliure a Calaceit, excursions com la ruta al Convent de La Freixneda, a l’ermita de Valljunquera i al pantano de Pena amb la realització de diverses activitats en cadascuna d’elles. Una gimcana, kayak o tirolines són algunes de les propostes que es realitzaran en aquests punts. Cada usuari pot triar una o diverses activitats a les quals inscriure’s, ja que la inscripció es realitzarà de manera individual per a cada activitat i de manera online en la web de la Comarca del Matarranya.

Per a la realització de les activitats, la Comarca ha instaurat un protocol de seguiment obligatori per a evitar el contacte físic entre assistents. Els usuaris hauran d’acudir a les activitats amb mascarilla, encara que per al desenvolupament de l’activitat esportiva es permetrà no portar-la posada complint amb la distància de seguretat. Els materials esportius que s’utilitzen seran dels usuaris.

Les activitats de joves i nens es realitzaran totes a l’aire lliure, on s’incrementarà la higiene de mans entre els participants i serà obligatori l’ús de mascarilles si no és possible mantenir la distància de seguretat. A més, totes les activitats es realitzaran en grups de 10 participants com a màxim. No obstant això, esta és només una limitació de seguretat, “estem oberts al fet que si hi ha alguna activitat que interesso més i s’hagen apuntat més farem més grups”, va explicar la tècnica de Joventut. Fins i tot si algunes activitats estan molt sol·licitades, es podrien repetir, “la qual cosa volem és que la gent puga participar en les diferents activitats, però els grups en cadascuna seran de màxim 10”.

REDACCIÓ
Mitjans