Logotips d'organismes oficials

Ignacio Belanche deixa la direcció de l’IES Matarraña després de 4 anys

L'anterior cap d'estudis, José Ramón Guarc, és el nou director del centre

Imatge d'arxiu de Ignacio Belanche / Foto: NDM

Després de quatre anys al càrrec, Ignacio Belanche deixa la direcció de l’IES Matarraña este mes de juliol. Des del passat dia 1, José Ramón Guarc, antic cap d’estudis, és el nou director del centre educatiu de Vall-de-roures.

Quasi 28 anys al’institut com a docent i 4 com a director del centre que finalitzen amb un nou projecte personal. “M’ha sorgit la possibilitat de treballar en el Departament d’Ordenació del Territori, una conselleria que depén de Chunta Aragonesista, partit en el qual he exercit com a regidor i com a conseller comarcal en els últims anys”, va assegurar.

El professor va començar a la direcció del centre fa quatre anys. Al 2016 quedava la vacant i després d’haver estat un període de 5 anys com a cap d’estudis, “vaig pensar que els que teníem més experiència havíem d’aportar la part professional i posar-ho al servei del centre per a fer front a les carències del moment”.

L’obertura de portes a l’estranger va ser un dels punts forts de la direcció de Belanche. Per al docent d’anglés, una de les assignatures pendents era la internacionalització del centre i l’obertura d’este a Europa “perquè l’alumnat poguera tindre més contacte internacional”. En este sentit, es va elaborar un projecte lingüístic que pretenia articular tots els idiomes que s’impartien en el centre com una manera d’augmentar el potencial del centre educatiu a través de beques d’auxiliars de conversa, programes Erasmus+ i el Programa d’Aprenentatge de Llengües Estrangeres (PALE). Durant els quatre anys de direcció, l’equip també ha dotat de fibra òptica l’institut i els alumnes i professors podran gaudir d’esta connexió a partir de setembre.

Encara que acadèmicament Belanche assegura haver complit amb el seu objectiu, els problemes en la part administrativa, que actualment compta amb una plaça vacant des de fa, almenys, 16 mesos, han sigut “la sombra d’estos quatre anys” per al ja antic director. La falta de personal és un dels principals problemes del centre des de fa més de quatre anys.

De l’experiència “em quede amb la faceta professional però que també és una satisfacció personal”. Belanche assegura que ha comptat amb un equip excepcional de docents amb els quals “passem molt temps junts i acaben sent quasi família”.

José Ramón Guarc és ja el nou director

La nova direcció estarà al càrrec de l’anterior cap d’estudis, almenys, durant un any. José Ramón Guarc va assegurar que “a causa dels problemes administratius, jo tampoc tenia intenció de continuar“, però és ja el nou director per imposició, ja que un dels membres de l’equip directiu havia de rellevar a Belanche. Guarc va explicar que esta és “una situació excepcional tant de finals de curs com de nou inicie l’any que ve, però intentarem donar el millor de nosaltres”.

Encara que l’habitual és que el nou director compte amb un projecte de quatre anys, la situació ha desembocat en l’absència de projectes y va assegurar que “si hi ha algun canvi, serà xicotet perquè creiem que el projecte actual ha de tindre continuïtat”.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank