Logotips d'organismes oficials

La DPT convoca per primera vegada ajudes per a obres a escoles infantils municipals

Per a la concessió de les ajudes es consideraran criteris de població, atorgant més punts als municipis més menuts

La diputada delegada d'Educació, Benestar Social i Igualtat de la Diputació de Terol, Susana Traver. / Foto: NDM

L’objecte de la convocatòria és la concessió de subvencions per a la realització d’obres menors que adeqüen o milloren les infraestructures de les Escoles d’Educació Infantil d’entre 0 i 3 anys de la província de Terol, sempre que s’hagen realitzat entre l’1 de setembre de 2019 i el 31 d’agost de 2020. L’import total de la línia d’ajuda és de 100.000 euros i poden acollir-se a ella els ajuntaments de la província de Terol que siguen titulars d’este servei.

La diputada delegada d’Educació, Benestar Social i Igualtat de la Diputació de Terol, Susana Traver, ha assenyalat que són “quatre els motius pels quals decidim crear esta línia de subvencions: perquè pensem que l’educació pública en tots els seus nivells és la millor forma de lluita contra la desigualtat social i econòmica, perquè estos són espais educatius que milloren el desenvolupament integral dels xiquets, són la millor eina per a aconseguir la conciliació familiar i perquè són una forma de lluita contra la despoblació”.

Susana Traver ha assenyalat que en els llocs en els quals hi ha escoles d’educació infantil, són 47 a la província, “compten amb molts joves que han apostat per quedar-se en el medi rural, que assenten població” i ha incidit en este servei com un motiu important per a atraure nous pobladors.

En les sol·licituds, que podran presentar-se en la seu electrònica de la diputació comptant 20 dies hàbils des del passat 17 de juliol, haurà d’especificar-se la quantitat que es requerix i el pressupost total per a l’actuació, descrivint-se els objectius i el compliment de la finalitat que es pretén amb la subvenció, a més de declarar si s’han obtingut altres ajudes per a la mateixa finalitat i si l’entitat sol·licitant destinarà alguna quantia per a això. Esta ajuda subvenciona fins a un 80% de la quantitat total de la reforma.

“Este equip de govern fa costat als ajuntaments i també aposta clarament per l’educació pública. Igual que tenim un conveni per a rehabilitar els centres educatius d’infantil i primària, havíem de tindre una línia per a esta classe de centres”, ha dit Susana Traver abans de recordar que la Diputació de Terol és l’única institució que oferirà ajudes directes a este efecte.

Per a la concessió de les ajudes es consideraran criteris de població, atorgant més punts als municipis més menuts. També es consideraran el nombre d’alumnes empadronats en municipis diferents al de la localitat on es duu a terme el servei, prevalent a les escoles d’educació infantil que donen servei a més d’una localitat, i el pressupost del projecte en relació a la quantitat total pressupostada per al programa, amb més puntuació per a les majors inversions.

REDACCIÓ
Mitjans