Logotips d'organismes oficials
blank

L’Associació d’Empresaris del Matarranya valora positivament la temporada d’estiu

Davant d’una temporada incerta, l’afluència de turistes ha estat major de l’esperada

El perfil de turistes ha estat el de famílies provinents de províncies limítrofes. / Foto: NDM

Gairebé a les portes de donar per finalitzada la temporada d’estiu, l’Associació d’Empresaris del Matarranya ha fet una valoració positiva del que es recordarà com l’estiu més incert. I és que després de perdre la temporada de primavera degut a l’Estat d’Alarma per la COVID-19, l’inici de l’estiu es va presentar amb molt de dubte, tant pel que fa a la dificultat de seguir els protocols establerts per l’Estat com per la incertesa davant la possibilitat de nous rebrots que poguessin derivar en lo tancament dels establiments.

En contra de tot pronòstic, “lo balanç ha estat positiu, molt més del que mos esperàvem”, va comentar Marta Ferràs, presidenta de l’Associació d’Empresaris del Matarranya. Va continuar: “al final ha sigut un juliol en què s’ha treballat molt i a l’agost s’ha seguit en la mateixa línia”.

I és que sembla que els esforços dels empresaris per adaptar-se a la nova realitat han merescut la pena. “Les empreses s’han bolcat en aplicar els protocols sanitaris: alguns han tingut que tancar habitacions d’hotel, altres reduir les taules disponibles als menjadors… En tot lo que això comporta”, va explicar Ferràs.

Tot per a què el Matarranya es promocionés com un destí segur, al qual poder viatjar amb la màxima tranquilitat possible. Una promoció que, segons la presidenta, ha estat possible gràcies als ajuntaments, els empresaris i els veïns i veïnes de la comarca. “El Matarranya s’ha mantingut com a destí segur durant tot l’estiu i, per això, moltes famílies ens han seleccionat per a passar el temps de les seues vacances i gaudir dels nostres espais”, va insistir Ferràs.

El perfil de turistes ha continuat en la línia dels anys anteriors però, sobretot, s’han vist potenciats els turistes nacionals. “Hem continuat rebent famílies de les comunitats autònomes veïnes, especialment del País Valencià i Catalunya i, a més, s’ha incrementat el nombre d’aragonesos i de Terol que ens han visitat”, conclogué Ferràs.

SABINA COLOMÉ

 

blank Mitjans blank