Logotips d'organismes oficials

Distingixen a José María Puyol de manera pòstuma com ‘Amic del Matarranya’

La Comarca del Matarranya homenatjarà l'expresident dels Regants del Matarranya per la seua labor

Video Thumbnail
Mor Jose Maria Puyol Reconeixement Amic del Matarranya
José María Puyol, president del Sindicat Central de Regants del Matarranya durant més de 20 anys, moria el passat dilluns 31 d'agost a Maella. Gràcies a la seua incansable lluita pel consens, Puyol va ser un dels actors principals per a elaborar el Dictamen de La Freixneda de 2005 i el Pacte de Fava

José María Puyol, president del Sindicat Central de Regants del Matarranya durant més de 20 anys, moria el passat dilluns 31 d’agost a Maella.

Gràcies a la seua incansable lluita pel consens, Puyol va ser un dels actors principals per a elaborar el Dictamen de La Freixneda de 2005 i el Pacte de Favara que van permetre la construcció de basses laterals que regularen la quantitat d’aigua disponible per als regadius tradicionals i subministrar aigua a les zones de muntanya, a l’olivera i als ametlers. Una actuació que, per a Rafael Martí, president de la Comarca del Matarranya va ser clau perquè “es replantejara la política autonòmica sobre la gestió dels recursos hídrics en tot Aragó”.

La seua implicació en el territori es va basar des dels seus inicis com a president fins als seus últims dies en la màxima que “l’aigua és un dret de tots” i el diàleg. Per a Puyol, el consens i la conversa eren la solució a l’administració dels cabals dels rius. A més de treballar en la regulació hídrica, Puyol va sostindre una innovadora manera de pensar per als seus inicis sobre les regulacions, intentant treballar per l’equitat d’oportunitats en tots els territoris.

En honor a la seua labor i implicació en el territori la Comarca del Matarranya li concedirà el títol de ‘Amic del Matarranya’ de manera pòstuma. “José María havia decidit deixar el càrrec per a donar pas als més joves abans de la pandèmia de la COVID-19”, va assegurar Martí. “Encara que ens haguera agradat homenatjar-ho en vida, ho farem de manera pòstuma”. Per a la Comarca, Puyol va marcar una manera de treballar clau en el Matarranya. “Ell ens va ensenyar a dialogar, conéixer-nos i aprendre entre nosaltres abans de prendre decisions”. La distinció, que es va crear amb la finalitat d’homenatjar les persones amb màxima implicació pel territori, solament s’ha entregat una vegada prèviament.

Puyol va morir als 70 anys de manera repentina per causes naturals.

REDACCIÓ
Mitjans