Logotips d'organismes oficials

Comarca renova el conveni per a donar servei d’ajuda a domicili

En l'últim pleno comarcal els consellers van aprovar diferents modificacions pressupostàries

Imatge d'arxiu d'un anterior pleno online. | Foto: NDM

l Consell Comarcal del Matarranya va celebrar el passat dijous 26 el ple ordinari corresponent al mes de novembre, una vegada més, de manera telemàtica i amb la participació de tots els consellers comarcals.

Va ser una sessió breu i amb pocs punts a l’ordre del dia, on va destacar l’aprovació del conveni de col·laboració pel qual es formalitza l’encàrrec de gestió del Govern d’Aragó a la Comarca del Matarranya per a l’atenció de persones en situació de dependència en el servei d’ajuda a domicili. En total, el pressupost estimat de l’esmena ascendeix a 183,600,00 euros per a 10.800 hores d’atenció anual.

D’altra banda, es van aprovar diverses modificacions pressupostàries a causa de l’augment del salari dels tècnics de la Comarca i les despeses provocades per la pandèmia. En aquest sentit, el portaveu de Chunta Aragonesista, Fernando Mallén, va destacar que “en principi es preveien uns ingressos que han minvat per la situació. A més, hi ha hagut una sèrie de despeses que tampoc estaven previstos, però s’han hagut d’afrontar”.

Així doncs, la situació resultada de la COVID-19 va ser una vegada més una part important d’aquesta última sessió en la qual es va analitzar l’evolució, durant els últims dos mesos, de les actuacions que s’han dut a terme des del consell condicionades per la pandèmia. Entre altres mesures, es va tractar l’adaptació dels serveis d’esports de la Comarca a causa de les restriccions sanitàries imposades pel Govern i la modificació del nombre de professors a les escoles d’adults que arran de la pandèmia han baixat de 7 a 5 professors, ja que hi ha menys alumnes. No obstant això, la vicepresidenta de la Comarca del Matarranya i portaveu del PAR, Carmen Agud, destacava l’augment de nens a la comarca i el bon funcionament de les escoles infantils. Així mateix, donava la benvinguda a la nova escola infantil de Pena-roja de Tastavins que s’incorporava a la resta de les aules a mitjan octubre.

Tots els punts van ser aprovats per unanimitat a l’espera de la convocatòria en les pròximes setmanes d’una nova sessió per a aprovar els pressupostos del 2021. De cara a aquest ple i en relació amb els pressupostos, el president comarcal, Rafa Martí, va explicar que com ja fan des de fa anys amb els diferents equips de govern, i tots amb la mateixa idea, l’entitat comarcal continuarà treballant per a “continuar donant serveis a tots els municipis, ja que són pobles petits i sense la Comarca no podrien tenir-los”, com ara les escoles infantils de 0 a 3 anys, les aules d’adults, assessorament tècnic o bé una àmplia oferta esportiva en cadascuna de les localitats. D’aquesta forma, els nous pressupostos tindran en compte el fet de mantenir i continuar amb tots aquests serveis, encara que estiguin condicionats per la pandèmia.

REDACCIÓ
Mitjans