Logotips d'organismes oficials

El Pla de Vialitat Hivernal ja està en funcionament al Matarranya

Aquest any a més d'augmentar el pressupost en 3.000 euros s'ha instal·lat un silo per a la sal a Pena-roja

El territori disposa de tres camions amb seu a Mont-roig, Ràfels i Pena-roja. | Foto: NDM

La Comarca del Matarranya ha signat amb la Diputació Provincial el Pla de Vialitat Hivernal que va entrar en funcionament el passat 15 de novembre i estarà en vigor fins al 15 d’abril. José Ramón Arrufat, conseller de la Comarca del Matarranya afirmava que “és ja a mitat abril quan es considera que no hi ha perill de nevades ni gelades”.

La Diputació Provincial assigna tots els anys un pressupost de 8.500 euros a la Comarca, si bé l’hivern passat i donada la virulència de la borrasca ‘Gloria’ les despeses van augmentar considerablement, ja que els treballadors de les llevaneus van haver de treballar molts dies i moltes hores per a retirar la gran quantitat de neu. Des de la Comarca del Matarranya es va demanar una revisió del conveni amb la DPT i després d’una reunió celebrada amb Vicepresidència es va adquirir el compromís d’augmentar el pressupost en 3.000 euros i instal·lar un silo per a la sal a Pena-roja de Tastavins, que es troba actualment en fase d’instal·lació. Segons apunta José Ramón Arrufat “teníem un problema amb el camió de Pena-roja que havia de desplaçar-se fins a Ràfels per a carregar sal, fet que suposa una pèrdua de temps i un encariment de costos. Amb la sitja de Pena-roja cada camió repostarà la sal al seu poble sense que això suposi ja més pèrdues de temps”.

Actualment la Comarca del Matarranya disposa de tres camions, un amb seu en Mont-roig, un altre en Ràfels i un tercer en Pena-roja de Tastavins. Cada camió compta amb dos treballadors, sent un conductor i un ajudant que s’alternen per a fer els treballs. La Diputació Provincial assigna cada any les zones d’intervenció, havent-se inclòs també en aquesta anualitat els treballs de neteja de neu i gel en el vial que va des de la N-232 fins al municipi de La Codoñera.

Un Pla de Vialitat Hivernal per a la Comarca del Matarranya que permet actuar amb celeritat en cas de neu i gel que serveix per a evitar accidents en les carreteres.

REDACCIÓ
Mitjans