Logotips d'organismes oficials

Comarca anuncia als guanyadors del seu concurs fotogràfic

L'anunci es va realitzar des de diferents punts del Matarranya i les obres poden visualitzar-se en una galeria online

‘Diables de Sant Antoni’ d'Andrea Berge Barberán

Ja son públics els guanyadors del Concurs fotogràfic “Comarca del Matarranya” que en aquesta edició va batre rècord de participació amb 216 propostes.

Tradicionalment la Fira de Recursos Naturals i Medi ambient serveix com a escenari per a aquest lliurament de premis. En aquesta ocasió, com a conseqüència de la pandèmia per COVID-19 van ser els diferents consellers els que van revelar els guanyadors des de diversos punts del territori, “és un any especial i intentarem donar els premis com tots els anys, per això hem pensat a fer-ho en diferents racons de la comarca del Matarranya”, explicava Rafa Martí, president de la Comarca del Matarraña. Entre els escenaris, va estar l’ermita de Sant Cristóbal de Mazaleón, l’entorn de Cretes, el riu Tastavins al seu pas per Ráfales, la Plaça Major de Calaceite, l’ermita de Santa Bàrbara de Fuentespalda i fins i tot es va recrear en Ráfales una de les fotografies guanyadores.

D’aquesta manera, en la categoria ‘Entorno y Paisaje’, el primer premi va ser per a ‘Sigue la luz’, d’Elena Arriazu Novo. En la modalitat ‘Fauna’, la fotografia ‘Liebre al atardecer’ d’Antonio María Gordillo Plano va aconseguir el primer lloc. I, el Premi especial ‘El agua en ríos y barrancos’ el va obtenir ‘Buena onda’, de Monique Steenbeek.

D’altra banda, en la modalitat ‘Valores del Matarraña’, categoria ‘Oficios y actividades tradicionales del tipo laboral y tradiciones y fiesta populares’, el primer premi va ser per a ‘Diables de Sant Antoni’, d’Andrea Berge Barberán. En la categoria ‘Arquitectura popular’ Francisco Gil Ortuño i ‘Entre arcos’ van aconseguir el primer lloc. I, el Premi especial ‘Ermitas’, no va haver-hi guanyadors sinó tres finalistes.

Les fotografies es poden consultar en una galeria online disponible a través de www.comarcamatarranya.es
Una de les encarregades a donar els premis va ser la consellera Carmen Agud, qui va afirmar que “de tots és sabut que la cultura és l’aprofitament social de tot el coneixement”. En aquest sentit, va voler “agrair als que han participat, amb això contribueixen a posar en valor el nostre ric patrimoni cultural i natural”.

REDACCIÓ
Video Thumbnail

Entrega premios Concurso Fotográfico 2020 Matarraña

Ja son públics els guanyadors del Concurs fotogràfic “Comarca del Matarranya” que en aquesta edició va batre rècord de participació amb 216 propostes. Tradicionalment la Fira de Recursos Naturals i Medi ambient serveix com a escenari per a aquest lliurament de premis. En aquesta ocasió, com a conseq

Mitjans