Logotips d'organismes oficials

El Matarranya supera el temporal sense greus conseqüències

Molts pobles van patir intermitents talls de llum i els centres educatius estan tancats

Video Thumbnail
Nevada Filomena al Matarranya Pena roja
El Matarranya ha superat el pas de la borrasca Filomena sense greus incidències. Principalment talls intermitents del subministrament elèctric i dificultats en la mobilitat han marcat el cap de setmana del temporal. En les zones on va nevar més s'han arribat a acumular gruixos de fins a 60 cm i ara

El Matarranya ha superat el pas de la borrasca Filomena sense greus incidències. Principalment talls intermitents del subministrament elèctric i dificultats en la mobilitat han marcat el cap de setmana del temporal. En les zones on va nevar més s’han arribat a acumular gruixos de fins a 60 cm i ara el principal perill és la formació de gel.

Les prediccions de la borrasca Filomena s’han anat complint al peu de la lletra al Matarranya. El temporal va començar dijous a la tarda amb una nevada lleugera que va enfarinar tot el territori. Divendres va ser un dia de treva, però a la tarda va començar a nevar i ja no va parar fins diumenge.

El dia més fort va ser dissabte, el dia que es van registrar més incidències pel que fa al subministrament elèctric. En gairebé tots els pobles es van anar succeint els talls, que en la majoria de casos es restablia en pocs minuts. El poble més afectat va ser Torredarques que va passar tota la tarda de dissabte sense electricitat. També en algunes granges del municipi de Pena-roja el subministrament d’aigua i llum es va veure interromput pel temporal, però dilluns al matí s’han pogut restablir els dos serveis.

Pel que fa a la mobilitat a les carreteres el dia més complicat va ser dissabte, tot i el pas continuat de les llevaneus, la nevada no va donar treva. Diumenge la circulació per les carreteres principals estava ja garantida. Ara els problemes s’han quedat principalment pels carrers estrets i empinats dels pobles on no es pot accedir amb maquinària i a les pistes d’accés a les granges. Per als pròxims dies s’esperen temperatures molt baixes, fet que impedirà que marxe la neu i que es creen perilloses plaques de gel, tant als carrers com a les carreteres.

El temporal també ha portat el tancament dels centres educatius. Diumenge el govern d’Aragó va suspendre per a dilluns i dimarts les rutes escolars i totes les classes d’ensenyament no universitari a tota la comunitat autònoma. Tampoc s’impartiran les classes de l’Escola d’Adults estos dos dies.

La Comarca del Matarranya ha comunicat que a causa del temporal de neu i gel es supenen totes les activiats esportivies i també el servei de l’Escola Infantil Sagalets per avui dilluns i estan pendents de l’evolució de la situació per a demà.

MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans