Logotips d'organismes oficials

Noves restriccions per frenar la nova onada de la Covid-19

Confinaments municipals i més reduccions d'horaris

Video Thumbnail
Restriccions covid
Aragó s'enfronta a la quarta onada del coronavirus. Després de les festes de Nadal les dades epidemiològiques no son bones a la comunitat aragonesa i des del Departament de Sanitat han emés avui un decret on s'endureixen les restriccions vigents, amb confinaments municipals selectius i reducció d'ho

Aragó s’enfronta a la quarta onada del coronavirus. Després de les festes de Nadal les dades epidemiològiques no son bones a la comunitat aragonesa i des del Departament de Sanitat han emés avui un decret on s’endureixen les restriccions vigents, amb confinaments municipals selectius i reducció d’horaris en activitats no essencials.

L’adopció d’aquestes noves mesures respon a l‘increment de la incidència acumulada de COVID-19 en la comunitat, que s’ha duplicat en les últimes dues setmanes, passant de 148 casos per 100.000 habitants l’1 de gener a una taxa de 329 casos en l’actualitat.

D’aquesta manera, s’estableixen les següents mesures, que entraran en vigor aquesta mitjanit i es prolongaran fins al 15 de febrer. Confinament perimetral dels municipis de més de 10.000 habitants:  Saragossa, Ósca, Terol, Calatayud, Ejea de los Caballeros, Alcanyís, Tarazona, Cuarte i Utebo. A Alcanyís, la ciutat més estretament vinculada amb el Matarranya, en els darrers dies s’ha estés un important brot de Covid-19 amb més de 100 casos nous esta setmana. Al Matarranya en el que portem d’any s’han detectat 30 infectats.

La resta de restriccions son en relació als horaris. El toc de queda s’avança a les deu de la nit. I es tancaran de tots els establiments d’activitats no essencials a les sis de la tarda de divendres a diumenge. De dilluns a dijous es manté l’horari vigent en l’actualitat i fixat a les 8. A més es redueix la xifra màxima per als agrupaments socials a 4 persones.

REDACCIÓ
Mitjans