Logotips d'organismes oficials

280 xiquets i xiquetes gaudeixen d’un estiu ple d’activitats amb el Riu a l’Estiu

Durant tres setmanes els nens fan activitats lúdiques, educatives, culturals i esportives.

Video Thumbnail
280 nens i nenes gaudeixen d'un estiu ple d'activitats amb el Riu a l'Estiu
Les colònies d'estiu de Riu a l’Estiu han tornat aquest 2021. Els departaments d'Esports i Joventut de Comarca de Matarranya han organitzat esta proposta d'estiu, pensada per als xiquets i xiquetes en edat escolar (de 3 a 12 anys) del territori o que passen l'estiu en els municipis del Matarranya. L

Les colònies d’estiu de Riu a l’Estiu han tornat aquest 2021. Els departaments d’Esports i Joventut de Comarca de Matarranya han organitzat esta proposta d’estiu, pensada per als xiquets i xiquetes en edat escolar (de 3 a 12 anys) del territori o que passen l’estiu en els municipis del Matarranya.

Les colònies duren un total de tres setmanes per municipi. Beseit, La Portellada, Massalió, Mont-roig, Pena-roja, la Torre del Compte i Vall del Tormo han estat el primer grup de pobles a iniciar la activitat el passat, 28 de juny, de fet esta mateixa setmana acaben les colònies. Salomé Roquer, tècnica d’esports de la Comarca del Matarranya, valorava estes primeres setmanes: “està funcionant bé i no hem tingut cap problema ni incident”. La setmana que ve començaran el segon grup de pobles amb Arenys de Lledó, Calaceit, Queretes, Fondespatla, La Freixneda, Vall-de-roures i Valljunquera. El calendari l’han planificat de tal manera que el Riu a l’Estiu no coincideixi amb les setmanes de classes de natació, i així el públic infantil pot participar en les dos activitats estiuenques en el seu propi municipi i sense solapar-se.

Menys inscrits
Respecte al 2019, últim any que es va celebrar el Riu a l’Estiu (en el 2020 no es va dur a terme a causa de la pandèmia), el nombre d’inscripcions ha baixat lleugerament en unes 30 o 40 inscripcions. En total uns 280 nens i nenes gaudeixen d’unes setmanes plenes d’activitats. Malgrat la baixada des de Comarca estan contents amb la resposta de la població, “no ens podem queixar” i atribueixen el descens d’inscrits a l’efecte de la pandèmia i la por que algunes famílies tenen a la covid-19.

Molts monitors joves
Enguany s’ha establert un protocol covid, en el qual s’han creat grups amb un monitor cada 10 xiquets, s’ha prioritzat les activitats a l’aire lliure i s’ha intensificat la higiene. La disminució de la ràtio ha propiciat la contractació d’un major nombre de monitors. “La majoria són gent jove que està estudiant, alguns s’estan traient el títol de monitor de temps lliure i alhora poden estar treballant un mes i mig a l’estiu a la comarca i els va molt bé”, explicava Roquer.

Són gent amb moltes ganes i moltes idees per a entretenir als xavals. Durant els matins compaginen iniciatives més lúdiques, amb altres més culturals o esportives. Entre moltes de les activitats, gaudeixen d’excursions i sortides a la muntanya, jocs de pilota, sessions de cinema o manualitats.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans