Logotips d'organismes oficials

Morella presente al·legacions contra els aerogeneradors més pròxims a la població

L'ajuntament, les associacions i particulars no veuen clara la ubicació d'alguns molins. Acciona també vol instal·lar dos plantes solars fotovoltaiques al terme municipal

El port de Torremiró ampliarà el seu parc eòlic amb 18 aerogeneradors més. Foto: DNM

L’ajuntament de Morella ha presentat les al·legacions davant dels nous parcs eòlics proposats al seu terme municipal. Unes al·legacions a les quals també s’han adherit diverses associacions, unes entitats que també han presentat algunes al·legacions pròpies. En esta línia, les al·legacions del consistori denuncien l’impacte visual i paisatgístic, l’afecció sonora als nuclis de població, l’afecció a vies pecuàries, camins rurals i accessos a finques i les línies d’evacuació fins a la subestació de Morella ubicada a la zona de Fraiximeno.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va destacar que «hem presentat les al·legacions contra els aerogeneradors més pròxims al nucli històric, i esperem que siguen ateses per totes les afeccions que tenen al nostre territori». L’edil va apuntar que «arran de la reunió que vam mantindre amb les associacions, moltes s’han unit a les nostres al·legacions, així com també persones particulars», i va afegir que «estem a favor de les energies renovables dins que la seua producció i evacuació convisquen amb la població i generen el mínim impacte possible».

Finalment, Ripollés va voler «agrair a les diferents associacions i particulars que també han presentat al·legacions la seua implicació per a sumar esforços contra la ubicació d’alguns d’estos aerogeneradors». Cal recordar que el projecte complet són dos parcs eòlics nous a la zona de Torremiró, els quals seran Torremiró III i IV. El primer, el més gran dels dos, comptarà amb 12 aerogeneradors nous i una potència total de 41,40 MW. El segon en tindrà sis amb 20,70 MW. En la documentació presentada per l’empresa també es fa menció a la modificació de les línies d’evacuació.

Plantes solars fotovoltaiques
Paral·lelament, des del consistori han explicat que el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha tret a informació pública la planta solar anomenada La Llècua i està previst que també ho faça en els pròxims dies el projecte Els Llivis. Parlem de dos projecte de plantes fotovoltaiques de l’empresa Acciona, amb una inversió conjunta aproximada de 66 milions d’euros i de 47,25 MWn de generació a cadascuna. Des de l’ajuntament s’estudiaran els projectes per a presentar les al·legacions oportunes, tenint un temps de 30 dies.

REDACCIÓ
Mitjans