Logotips d'organismes oficials

Comarca comence a repartir divendres els kits de reciclatge entre els pobles de la segona ruta

Es començarà per la Torre del Compte, i la pròxima setmana s'anirà a Valljunquera, la Vall, La Portellada i Ràfels. La segona ruta crearà tres llocs de treball

Video Thumbnail
Comarca comence a repartir divendres els kits de reciclatge entre els pobles de la segona ruta
La Comarca del Matarranya començarà a repartir des d'este mateix divendres els kits de reciclatge pels pobles que s'incorporen a la segona ruta del Porta a Porta. De fet, serà la Torre del Compte el primer municipi de la nova ruta en rebre estos kits, els quals estan formats per dos recipients de ca

La Comarca del Matarranya començarà a repartir des d’este mateix divendres els kits de reciclatge pels pobles que s’incorporen a la segona ruta del Porta a Porta. De fet, serà la Torre del Compte el primer municipi de la nova ruta en rebre estos kits, els quals estan formats per dos recipients de carrer, un de color groc i blau que s’use per als envasos i el cartró, i un de marró per a la matèria orgànica i el rebuig, així com un recipient marró que està airejat i està pensat per a dins de casa i les corresponents bosses per al reciclatge de la matèria orgànica. A la Torre, estos kits es repartiran divendres des de les 9 del matí, amb la previsió d’acabar sobre les 2 de la tarde. Es farà a les escoles. Ara bé. Els veïns del muncipi o de segona residència que, per motius d’agenda, no puguen estar presents a l’entrega d’estos kits, podran arreplegar-los per l’ajuntament, on se’n deixaran uns quants. Repartir els kits serà el pas previ a l’inici de la segona ruta, que té intenció de funcionar a partir del pròxim dilluns 31 de gener.

L’entrega d’estos kits comence a la Torre, però seguirà pels pobles de Valljunquera, la Vall del Tormo, La Portellada i Ràfels, respectivament, entre el dimarts i el divendres de la pròxima setmana. D’esta forma, i els dies posteriors a la festivitat de Sant Antoni, totes les cases que se sumen al ‘Porta a Porta’ tindran el seu kit de reciclatge. Durant l’entrega del material de reciclatge es facilitaran també els horaris de recollida de cada fracció, de forma que cada veí sabrà, perfectament, quina cosa ha de traure la nit abans al carrer. De fet, i segons va explicar Víctor Vidal, que és la persona que s’ha encarregat d’impartir les xarrades prèvies a la creació d’esta nova ruta, “al principi, com tot, pot costar una mica. De fet, la gent té por de fer les coses malament. Però com va demostrar el projecte pilot, és qüestió de temps. En uns mesos farem les coses bé. I si ens equivoquem a l’hora de reciclar, tampoc passe res”. La finalitat del projecte ‘Porta a Porta’ és arribar al repte del 50 per cent en el reciclatge d’origen per al 2023, tal i com marque la Unió Europea.

Per tant, i des de Comarca, la previsió és posar en marxar una tercera ruta de cara a finals d’any, de manera que el territori amplie les proporcions de reciclatge en origen. La creació d’esta segona ruta del ‘Porta a Porta’ supose la creació de tres nous llocs de treball. La Vall, Valljunquera, la Torre, La Portellada i Ràfels se sumen als pobles pilot de ‘Porta a Porta’, que són Torredarques, Mont-roig, Pena-roja i Fontdespatla, els quals reciclen en origen des de l’any 2017, així com Fórnols, que si va sumar un temps més tard.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans