Logotips d'organismes oficials

Govern d’Aragó destinarà 150.000 euros al comerç del món rural

Les actuacions subvencionables contemplen consum de llum, gas i gasoil, reparació i manteniment d'equips industrials, així també el manteniment de programari informàtic

La línia d'ajudes de DGA va destinada a gastos energètics del negoci i de la seua activitat comercial. Foto: NDM

El Departament d’Indústria, a través de la Direcció General de Comerç, Fires i Artesania, ha convocat 150.000 euros per ajudar al comerç de proximitat del món rural i en poblacions inferiors als 500 habitants. L’objectiu és ajudar a la competitivitat de les PYMES en zones rurals, mantenint-hi el comerç de proximitat. Les actuacions subvencionables contemplen el consum energètic de llum, gas i gasoil, de comunicació i de proveïment d’aigua generats per l’activitat comercial de multiserveis rurals i tendes a les poblacions inferiors als 500 habitants. També inclouen les gastos de reparació i manteniment dels elements destinats a l’activitat comercial i, com a novetat a la convocatòria d’enguany, el manteniment de ferramentes i programes informàtics, programari i màrqueting en línia.

Totes estes actuacions s’han d’executar entre el 29 d’agost de 2021 i el dia de la presentació de la sol·licitud. La quantia màxima subvencionable serà de 5.000 euros per beneficiari i cobrirà el 80 per cent dels gastos subvencionables. Els beneficiaris hauran de gestionar algun establiment de la xarxa de Multiserveis Rurals d’Aragó que compleixin els requisits exigits o que gestionen algun negoci comercial a una localitat o municipi aragonès de menys de 500 habitants. Les ajudes són compatibles amb qualsevol altra subvenció. L’any 2021 es van resoldre favorablement 76 expedients, dels quals 56 corresponien a la província de Terol, 12 a la de Saragossa i vuit més a la d’Osca.

El vicepresident i conseller d’Indústria del Govern d’Aragó, Arturo Aliaga, va remarcar la importància d’ajudar a estos negocis del món rural «perquè puguen continuar afrontant les despeses quotidianes que implique la seua activitat i també emprendre este camí tan necessari de digitalització del negoci». Aliaga va insistir en el «paper social que tenen estos negocis, i que asseguren el proveïment diari dels veïns».

REDACCIÓ
Mitjans