Logotips d'organismes oficials

La Comarca adquirix un nou camió per a la recollida de residus sòlids

Els pobles del Matarranya ja disposen de punts de recollida de càpusles de cafè i material escolar

El nou vehicle permetrà portar 5.000 quilos de residus i accedir als carrers més estrets. | Foto: NDM

La recollida de residus és un dels serveis que es duu a terme a través de la Comarca del Matarranya que per a continuar evolucionant i ser més eficient, ha adquirit un nou vehicle. El president de la comarca Isel Monclús va explicar que “és un camió de 8 m³ que permetrà portar al voltant de 5.000 kg, és de petites dimensions per a poder accedir millor als carrers”. Així mateix, Monclús recordava que en els darrers dies Arens de Lledó, Lledó i Massalió han acollit diferents sessions informatives i de formació per a la seua incorporació en la tercera ruta Porta a Porta que es preveu posar en funcionament a la fi del mes de setembre. De moment, s’incorporaran en la segona ruta encara que els tècnics estan treballant ja en la creació de la tercera, “el servei no es veurà afectat i continuarà igual amb els mateixos horaris, però fins que no s’incorporen les noves localitats en les dos rutes no veurem si realment funciona com tenim previst o si cal fer alguna adaptació” va afegir Monclús. En canvi, la plantilla sí que es veurà afectada “durant l’estiu la reforcem amb dos persones més i pensem que ara seran necessàries per als nous pobles”.

Reciclatge de càpsules i de cafè 
A més, des d’este mes d’agost a través del programa Cercle Recicap, la Comarca ha posat en funcionament nous punts de recollida de càpsules de cafè. Alberto Rodríguez, responsable de Dimsa, l’empresa encarregada de la gestió dels residus sòlids urbans va explicar que el sistema s’ha aplicat pràcticament en tots els pobles del Matarranya i s’han instal·lat contenidors en tots els ajuntaments de les localitats adherides excepte a Vall-de-roures, que s’han fixat en l’Oficina de Turisme Municipal i en la seu de la Comarca del Matarranya. “Les càpsules es poden dipositar en horari de les oficines corresponents amb una bossa de plàstic”, va afegir Rodríguez. Des de Comarca, consideren que és un programa molt interessant, ja que fins al moment gairebé ningú el gestionava correctament, perquè els usuaris no obrien les càpsules per a retirar les restes de cafè de dins, per tant, amb este sistema es podrà solucionar el problema i aprofitar tant el plàstic o alumini com el pòsit del cafè que, posteriorment, es pot convertir en compost.

Recollida de material d’escrptura

Així mateix, el responsable de Dimsa recordava que des de principis d’any també es disposa d’uns contenidors per a reciclar el material d’escriptura, “esta iniciativa es va instal·lar durant el curs escolar en col·legis i edificis municipals per a reciclar el material d’escriptura que ja no servix, nosaltres recollim el material que se centralitza a Vall-de-roures i es fa un enviament a l’empresa gestora i de moment, funciona molt bé”. No és un volum molt elevat, però amb estos programes conscienciem a la gent de la necessitat de reciclar i cuidar el medi ambient.

REDACCIÓ
Mitjans