Logotips d'organismes oficials

Dilluns es configurarà la nova Comarca, sent Fernando Camps (PP) el favorit en les enquestes

El grup popular va guanyar de forma molt contundent les Eleccions Municipals, sumant 10 consellers comarcals i assegurant-se majoria absoluta

Fernando Camps, a la dreta, és el màxim favorit per a presidir la Comarca del Matarranya per a la present legislatura. Foto: R. Lombarte

Una vegada configurats els ajuntaments i la Diputació Provincial, la pròxima administració en conformar-se serà Comarca del Matarranya. La legislatura començarà a caminar el pròxim dilluns. Dijous d’esta setmana se celebrarà l’última sessió plenària del vigent consell comarcal, presidit per Isel Monclús (PSOE), mentre que el dilluns a partir de les 13.00 hores se celebrarà l’acte d’investidura de la nova Comarca del Matarranya. Una etapa que, si no es donen sorpreses, tindrà en Fernando Camps, alcalde de Queretes en les últimes legislatures, com al nou president de la Comarca. El PP va obtindre majoria absoluta al Matarranya en les passades Eleccions Municipals, fent-se amb els 10 consellers necessaris per a governar en solitari. De fet, Camps serà, molt probablement, l’únic candidat a la investidura. La segona força del Matarranya, el PSOE, només tindrà tres consellers, mentre que Teruel Existe, que ha entrat amb força en els seus primers comicis, també tindrà tres consellers. El PAR ha conservat dos candidats, mentre que CHA conservarà el seu.

Pel que fa als consellers populars, Fernando Camps estarà acompanyat esta legislatura de Nerea Caldú (alcaldessa de Fontdespatla), Carlos Sorolla (regidor a Vall-de-roures) i Iñaki Urquizu (regidor a Beseit), tres noves cares que es postulen, a més, com a caps més visibles de la formació durant estos anys. També s’estrenen com a consellers comarcals Rosa Orona (alcaldessa de Massalió) i César Alcober (regidor a la Vall). Repetiran Jesús Martí (La Portellada), Frederic Fontanet (La Freixneda), Carlota Núñez (Calaceit) i Yolanda Alegre (Valljunquera), tots quatre regidors als seus corresponents pobles. Pel PSOE només repeteix Xavi Cortés (alcalde d’Arenys de Lledó), qui estarà acompanyat de Javi Fortuño (La Portellada) i Mihaita Marius (Vall-de-roures). Per Teruel Existe tindrem Javier Ciprés (regidor a Ràfels), Inma Antón (regidora a la Vall) i Juan Miguel Monclús (alcalde de Calaceit). El PAR ha renovat els seus consellers, i tindrà a Teresa Crivillé (alcaldessa de Lledó) i Raúl Bordás (regidor a la Vall), qui segurament estarà els dos primers anys de legislatura.

El conseller de Chunta serà Iñaki Belanche (regidor a Vall-de-roures), qui ja va ser conseller comarcal en l’etapa 2015-2019.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans