Logotips d'organismes oficials

Isel Monclús (PSOE) tanque la seua etapa com a president de Comarca del Matarranya

Ahir dijous es va viure sessió extraordinària per dissoldre el consell comarcal. La nova legislatura caminarà dilluns. L'acte d'investidura serà a les 13.00 hores

Imatge de l'última sessió a Comarca, on van assistir 12 dels 19 consellers comarcals. Foto: R. Lombarte

Punt i final. Ahir, a les 7 de la tarde, es va celebrar sessió extraordinària a Comarca del Matarranya, la qual va servir per a tancar una nova etapa del consell comarcal. Una legislatura que recordarem perquè ha tingut de tot: nevades històriques; onades de calor i sequeres extremes; una pandèmia sanitària a la qual ningú estàvem preparats; un virus de la sharka que ha arrasat amb el presseguer; una guerra a l’est d’Europa que ha derivat en una crisi energètica, disparant també els preus de productes bàsics i els costos de producció; així com un conflicte social i ambiental provocat per un ‘boom’ fotovoltaic i eòlic que pot provocar un canvi de no retorn en el model econòmic de la nostra comarca. Una legislatura que, a nivell intern de Comarca, també ha tingut moments intensos. El més destacat de tots ells va ser la dimissió del propi president de la Comarca, Rafa Martí (Massalió), farà cosa de 14 mesos, i que va suposar l’entrada d’Isel Monclús (Calaceit) en el càrrec.

De fet, i en l’última sessió plenària, el president sortint, que a més no repetirà com a conseller comarcal esta nova legislatura, va destacar que «ha estat una etapa dura però molt gratificant, perquè he après moltíssim», i Isel Monclús va agrair la labor que fan tots els treballadors de Comarca del Matarranya i també la bona relació que ha existit entre equip de govern i oposició. Una sessió extraordinària que només va comptar amb la presència de 12 dels 19 consellers comarcals que integren l’administració, i que va servir a la vegada perquè aquells representants que no repetiran en esta nova etapa tingueren algunes paraules de comiat. Carme Huguet (PP, Arenys) va ser de les primeres en intervindre, i va desitjar «a la nova corporació, de la qual aquí tenim alguns consellers, molta sort i molts d’èxits en la seua gestió, perquè que funcione la Comarca es un bé comú per a la gent que vivim aquí». Des dels populars també va tindre unes paraules d’adéu i sort Juan Enrique Celma (Beseit).

Durant la sessió extraordinària també va intervenir Fernando Mallén (CHA, Queretes), qui durant esta etapa ha assumit competències de gestió prou importants. Durant la sessió també van intervindre tres consellers socialistes que tampoc repetiran esta legislatura, com són José Ramón Guarc i Gloria Blanc (Mont-roig tots dos), i Miguel Ángel Estopiñá (Vall-de-roures), el qual va anunciar que per problemes de salut tanque aquí la seua etapa en la política local. Durant l’última sessió a Comarca del Matarranya hi va haver absències d’altres consellers que no repetiran esta legislatura, com Marta Navarro (PSOE, la Vall), Carlos Boné (PP, Vall-de-roures), Carmen Agud (PAR, Fontdespatla), Ricardo Blanch (PAR, Pena-roja) i José Ramón Arrufat (PAR, Ràfels), a qui el consell li va donar una abraçada ben forta per la recent pèrdua del seu pare. Les altres absències van ser Xavi Cortés (PSOE, Arenys) i Carlota Núñez (PP, Calaceit), els quals repetiran en la nova etapa de comarca.

El dilluns a les 13.00 hores es viurà l’acte d’investidura del nou consell comarcal. Fernando Camps (PP, Queretes) serà molt probablement el nou president de Comarca del Matarranya.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans