window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

La comarca del Matarranya, preparada davant del fred i les possibles nevades

El nou Pla de Vialitat Hivernal incorpore, entre d'altres, la carretera que connecte la Torre i La Freixneda, així com la via d'enllaç entre Herbers i Pena-roja

Uns camions i conductors que estan preparats davant la possible arribada d'onades de fred o de nevades. Foto: NDM

La Comarca del Matarranya ja està preparada davant la possible arribada de les nevades. El mes de novembre passat, la Diputació Provincial va renovar els convenis de col·laboració amb els diferents ajuntaments i les comarques, entre elles el Matarranya, donant per activat l’operatiu de vialitat hivernal, un dispositiu que s’allargarà tot l’hivern fins al 15 d’abril de 2024. El conveni entre la Diputació i la Comarca repetirà efectius, i constarà de dos camions amb cunya i saler ubicats als municipis de Ràfels i Pena-roja i d’un tercer camió amb cunya aparcat a Mont-roig. Entre les novetats de la nova campanya de vialitat hivernal destaque la neteja d’algunes vies que assumiran els camions de Comarca. Entre elles, la carretera que connecte Torre del Comte i La Freixneda, així com el tram aragonès de carretera que enllace Pena-roja i Herbers, municipi de Castelló però a qui la majoria de serveis (educació, perruqueria, sanitat i tenda) arriben des del Matarranya.

Carlos Sorolla és conseller de Medi Ambient de Comarca del Matarranya, i va explicar que «a través del conveni que hem firmat amb Diputació, la Comarca aporte els tres camions que té a la seua disposició per a gestionar les carreteres i tirar la sal que sigue necessari», mentre que la Diputació «s’encarregue del cost per la contractació de conductors», així com «del manteniment dels camions i de les avaries que puguen haver al llarg de la campanya». Uns camions i conductors que estan preparats davant la possible arribada d’onades de fred o de nevades i actuar «en el moment que sigue precís». Sorolla va recordar que el nou conveni inclou alguns trams de carretera on actuarà l’equip de la Diputació i Comarca, amb la finalitat de millorar la prestació del servei de vialitat hivernal i ser el més eficients possible.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans