Logotips d'organismes oficials

La Guàrdia Civil incorpora 8 agents nous al Matarranya

A nivell d'Aragó han ingressat als serveis de seguretat ciutadana un total de 260 efectius, repartits entre Terol, Saragossa i Osca

 A la província de Terol s'incorporaran un total de 54 agents. Foto: NDM

La setmana passada es van incorporar a l’Aragó un total de 260 agents que prestaran servei a diferents llocs distribuïts per les tres províncies aragoneses. Estos 260 efectius s’incorporen a la seua primera destinació com a professional a la Guàrdia Civil. Estos pertanyen a l’escala de caps i guàrdies, i ja han superat el període de pràctiques que van iniciar després de sortir dels centres docents d’esta institució, ubicats a Baeza i Valdemoro.

Del total d’estes incorporacions, 87 agents prestaran servei en diferents llocs de la província de Saragossa, 119 a la d’Osca i 54 a la de Terol, fet que suposarà un reforç a la seguretat ciutadana de la comunitat autònoma d’Aragó. En concret, al Matarranya van arribar 8 nous agents que es repartiran entre les tres casernes amb què compta el territori: Calaceit, Vall-de-roures i Mont-roig.

Durant la presentació dels agents destinats a Terol, el subdelegat del Govern d’Espanya a Terol, Enrique Gómez, va afirmar que “avui és un dia important perquè podrem reforçar el servei i millorar la cobertura del territori, donant més tranquil·litat als municipis i consolidant les tasques pròpies del cos”. I va apuntar que “la feina que realitza el Govern d’Espanya des de fa mesos per fomentar que els guàrdies civils es quedin a la província, comença a donar els seus fruits, ja que gairebé el 50% dels alumnes que van estar en pràctiques, l’any passat han triat la província de Terol com a destinació, una xifra que a la que no s’havia arribat fins ara en cap altra convocatòria”. A més, va subratllar que “som líders en incorporació de dones a la Benemèrita, ja que d’estos 54 guàrdies civils que avui han començat a prestar servei a la província el 27% són dones, que són més del doble de la xifra que es té a la resta d’Espanya, on s’estan movent al voltant d’un 10%”.

L’oferta d’ocupació pública per a l’any 2024 ha previst la incorporació d’un total de 2.798 nous agents, dels quals 2721 seran d’accés directe a l’Escala de Caps i Guàrdies i 77 ingressaran a l’Escala d’Oficials, després de la superació del corresponent procés selectiu i període de formació.

REDACCIÓ
Mitjans