Logotips d'organismes oficials

L’escola d’hostaleria de l’IES Matarranya forma als professionals hostalers de la comarca

El centre va proposar formar als empleats en restauració de la zona per falta d'estudiants

Els alumnes d'altres anys podien aplicar els coneiximents a les instal·lacions. | Foto: NDM

Els cicles formatius de l’IES Matarranya van estendre un any més el seu període de matriculació a causa de la falta d’estudiants. Concretament, el Grau Mitjà que forma als estudiants en Hostaleria i Restauració va estar un any més a punt de desaparéixer. Finalment, gràcies a la col·laboració empresarial de la zona, el cicle ha tirat avant.

Davant la falta d’estudiants en el període ordinari de matrícula, l’IES Matarranya, que ja col·labora en diverses empreses del territori, va proposar a l’Associació d’Empresaris del Matarranya un nou conveni col·laboratiu en el qual s’oferira formació al personal hostaler de la zona. “Aprofitant els recursos d’instal·lacions i professionals de l’IES Matarranya, vam proposar que el personal que ja treballa en el sector es beneficiara en formació”, va explicar Dabí Latas, professor del centre.

Com a novetat, els alumnes, que són empresaris o treballadors de la zona, acudiran a classes específiques i magistrals que generen interés, podent millorar els seus coneixements sobre productes o tècniques concretes. “Treballarem perquè el personal que tenim en la zona puga assessorar els clients i oferir-los un major grau de satisfacció”, va assegurar Latas.

El centre educatiu forma any rere any desenes de professionals que treballen posteriorment en el sector al Matarranya.

REDACCIÓ
Mitjans