Logotips d'organismes oficials

Medalla d’Or mundial per a Bodegues Crial i la Cooperativa San Pedro de Queretes

Dos vins del territori es van emportar el reconeixement com les millors Garnatxes del Món

Teresa Crivillé, gerent de Bodegues Crial. | Foto: Bodegas Crial

El certamen mundial amb major reconeixement en el món del vi ha guardonat un any més als caldos del Matarranya. Concretament, el caldo Celtis Australis, de Bodegues Crial de Lledó i Belví Ancestral de la Cooperativa San Pedro de Queretes van ser reconeguts en dos Medalles d’Or a la ciutat de Montpeller.

El concurs amb seu a França va reconéixer al vi Celtis Australis, un vi blanc criança 2018. “Este vi va ser elaborat amb tot el nostre afecte per a celebrar una boda de la nostra família, que finalment no va tindre lloc”, va explicar Teresa Crivillé, gerent de Crial, “una entranyable història que ens ha deixat un vi amb molt bon sabor de boca”. El seu nom fa referència al topònim de la localitat de Lledó, on s’elabora i produïx este caldo.

Una segona medalla d’Or per al territori es va atorgar a la veïna Cooperativa San Pedro de Queretes. Esta societat d’agricultors es va emportar el màxim reconeixement a Montpeller gràcies al seu vi Belví Ancestral. El producte és un vi ancestral que seguix l’elaboració tradicional del cava, en la peculiaritat d’utilitzar la garnatxa blanca, generant així un vi espumós. “Encara que no és l’elaboració tradicional de la zona. El premi ha sigut “una gran alegria” per a la Cooperativa i oferix “un gran prestigi a nivell d’Aragó i de la Terra Alta, on sempre es concedixen diversos premis”, va assegurar el gerent de la cooperativa.

La comarca, amb gran trajectòria vitícola, s’enclava amb estos guardons entre vins amb reconeixement internacional i situa la producció del territori entre les millors internacionalment. En este sentit, Crivillé va voler reivindicar que hem de “situar els nostres productes entre els més promocionats del territori per la seua qualitat” i no desmeréixer els productes amb baixos preus.

El certamen havia d’haver-se celebrat a principis del passat mes d’abril però va quedar suspés a causa de la pandèmia. Finalment, el concurs es va realitzar de manera online.

REDACCIÓ
Mitjans