Logotips d'organismes oficials

Diputació i CEOE Teruel renoven un conveni de 30.000 €

Esta línia de cooperació se centre en donar servei d'assessorament i creació d'empreses, impulsar i gestionar una borsa de treball i oferir xarrades a les escoles

La Diputació Provincial ha renovat el conveni de col·laboració amb la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials. | Foto: NDM

La Diputació Provincial ha renovat el conveni de col·laboració amb la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) de cara a la generació de treball i fomentar el món emprenedor a la província. El president de la Diputació, Manuel Rando, es va reunir dijous amb el president de la CEOE de Teruel, Juan Ciércoles, per a firmar un conveni que busque potenciar el desenvolupament d’activitats a través del teixit empresarial per a revitalitzar el territori, dins del programa de la institució provincial Emprende Teruel (EMPRETER), encaminat a revitalitzar el medi rural i pal·liar la manca d’activitat econòmica i la despoblació a la província.

CEOE Teruel rep en virtut d’este conveni 30.000 euros per a desenvolupar el Servei d’Assessorament i Creació d’empreses. També es plantege la realització de xarrades en centres educatius de primària de la província per a fomentar l’emprenedoria, la cultura de l’esforç i el treball en equip dirigits a xiquets en edat escolar. Altres actuacions són l’activació d‘una borsa d’ocupació i de inserció laboral i el desenvolupament tallers de sensibilització. Els destinataris d’estes activitats seran els emprenedors, empreses, treballadors i xiquets en edat escolar.

A través d’este Servei d’Assessorament i Creació d’empreses, les organitzacions empresarials ajudaran a emprenedors en matèria d’accés a línies de finançament i crèdit, ajuts i subvencions, així com normativa, expedients administratius i altres accions encaminades a la mateixa finalitat. A través de la borsa d’ocupació, es gestionaran i tramitaran ofertes de treball obertes per les empreses, gestionant la recerca de possibles candidats o la preselecció dels currículums per al seu posterior enviament a les empreses, amb un seguiment de les ofertes de llocs de treball existents a la província.

A través d’este conveni, la Diputació vol mantindre l’ocupació generada, obrir noves oportunitats de llocs de treball en l’àmbit rural de la província, i a la vegada lluitar contra la despoblació.

REDACCIÓ
Mitjans