Logotips d'organismes oficials

L’associació d’empresaris distingix la labor de la cooperativa San Pedro de Queretes, La posada de Beseit i Matarrania Bio

En la clausura de la 10a Campanya del Comerç, una iniciativa que cada any impulsa el teixit empresarial del territori

Video Thumbnail
L'associació d'empresaris distingix la labor de la cooperativa San Pedro de Queretes, La posada de B
L'Associació d'Empresaris del Matarranya, en col·laboració amb Notícies del Matarranya i Ràdio Matarranya, va fer entrega el dilluns 27 de setembre dels reconeixements 2021 a la trajectòria, el compromís territorial i la innovació. Unes distincions que, respectivament, enguany van recaure en Coopera

L’Associació d’Empresaris del Matarranya, en col·laboració amb Notícies del Matarranya i Ràdio Matarranya, va fer entrega el dilluns 27 de setembre dels reconeixements 2021 a la trajectòria, el compromís territorial i la innovació. Unes distincions que, respectivament, enguany van recaure en Cooperativa del Camp San Pedro de Queretes, Posada Roda de Beseit i Matarrania Bio de Pena-roja de Tastavins. L’acte, que a causa de la pandèmia va destacar per ser molt discret, va estar presidit per Marta Ferràs, presidenta de l’Associació d’Empresaris, i Enrique Adell, director de Caixa Rural de Terol a Vall-de-roures. Uns reconeixements que se sumen a la Campanya del Comerç que cada any impulsa el teixit empresarial del territori, i que són una clara distinció a la feina i al saber fer dels emprenedors i dels empresaris que tenim a la nostra comarca.

Precisament, Ferràs ha dit que “portem 10 anys celebrant esta campanya, i des de l’associació tenim un compromís molt gran amb tots aquells emprenedors que han decidit impulsar els seus projectes en el nostre territori”. Per això, “el mínim que podem fer és reconèixer esta enorme tasca que estan fent en el territori, tant a nivell econòmic i social, com a l’hora d’assentar població a la nostra comarca”. Marta Ferràs ha detallat que “tota persona que vol emprendre té al davant reptes molt variats, tant a nivell social i nivell ambiental com a nivell econòmic”. Aquí també té un paper important l’Associació d’Empresaris, que pot orientar els futurs emprenedors de cara al món de l’empresa.

Els distingits
El reconeixement a la trajectòria va ser per a la Cooperativa del Camp San Pedro i el va recollir el seu president, Andreu Llerda. La Cooperativa del Camp San Pedro es va fundar el 1962 per uns veïns de Queretes, es va fundar com a celler i almàssera, pocs anys després es van unir socis del veí poble de Lledó i fa uns 20 anys es van unir socis de Calaceit. Actualment la cooperativa està formada per 220 socis i sòcies, i s’ha especialitzat en l’elaboració i criança de vins, dins de la IGP Baix Aragó i la Marca de Qualitat Rural Matarranya.

Per la seua banda, el reconeixement al compromís territorial va ser per a Posada Roda, de Beseit, i van recollir el guardó Montserrat Julián i Diego Sorolla. L’antiga Posada Roda va començar la seua aventura fa uns 150 anys. La va crear el besavi de Pere, estant la primera fonda a la plaça de la vila. Després va succeir el seu fill, ‘l’avi Roda’, que dona nom a la posada. Continu seua filla, ‘la Tia Cinta’. I després va arribar Pedro, que continua amb el menjar après dels seus pares i avis, afegint el seu toc personal a les receptes i transmetent al seu fill, qui vol continuar amb esta tradició familiar.

Finalment, la distinció a la innovació va ser per a Matarrania Bio, i el guardó el va recollir Evelyn Celma. Matarrania és una firma de cosmètica ecològica situada a Peñarroya de Tastavins, a la comarca de Matarranya. Des de 2008 és una marca pionera i referent en el sector bio, amb el 100% dels seus ingredients certificats ecològics, un catàleg amb 43 productes per a la cura de la pell i més de 350 punts de venda nacionals i internacionals. Matarrania Bio extreu l’autenticitat rural recopilant fórmules antigues per elaborar cosmètics senzills, eficaços i naturals. Matarrania és un projecte sostenible i coherent compromès amb la cura de la salut.

 

Text i foto: RUBÉN LOMBATRE
Vídeo: MARTA JIMÉNEZ
Mitjans