Logotips d'organismes oficials
blank

La Diputació destinarà 50.000 euros per a potenciar el consum del comerç local

Càmera de Comerç s'encarregarà de la gestió d'uns bonos pensats per a poblacions inferiors als 501 habitants. Es bonifique un 30 per cent en compres de 30 euros

Per a participar en la campanya, comerços i clients s'han d'inscriure a través de la plataforma bonoscomerciorural.com. | Foto: NDM

La Diputació Provincial destinarà 50.000 euros per a posar en circulació bonos de reactivació econòmica en el comerç rural, gràcies als quals el consumidor disposarà d’un 30 per cent de descomptes en tendes i hostaleria ubicats als municipis i barris inferiors als 501 habitants. L’objectiu d’este programa passe per impulsar el consum i ajudar als autònoms i les empreses del món rural, una vegada acabada la temporada alta d’estiu.

Estos bonos de 30 euros estaran a disposició de qualsevol consumidor, i els podrà demanar a través de la plataforma digital bonoscomerciorural.com. D’esta forma, un client pagarà 21 euros i la Diputació Provincial abonarà els 9 euros restants, fet que supose el major percentatge de bonificació que s’ha aplicat mai en estes accions de promoció del comerç rural. De fet, l’aportació de 50.000 euros per part de DPT, es traduirà en una injecció mínima de 150.000 euros per a l’economia rural.

El president de la Diputació Provincial, Manuel Rando, ha remarcar que ha segut un objectiu «prioritari» de la Diputació dotar al medi rural i als comerços rurals «del seu propi pla de bonos, i que és més fàcil posar en marxa en ciutats i poblacions grans», cosa que s’ha traduït en «un llarg treball de tramitació per a incorporar esta línia de subvencions al pla estratègic». La finalitat, ha apuntat Manuel Rando, passe perquè esta acció no sigue una acció extraordinària i es pugue repetir.

Estos bonos, va afegir Manuel Rando, busquen mantindre i reforçar un servei bàsic a la població i «dels que més lluiten contra la despoblació. No podia ser que amb els programes de bonos que s’han impulsat en esta província, quedaren fora els petits comerços, i que són molt importants al medi rural», va recalcar Rando. De fet, el president de la Diputació va entendre que si s’impulsen ara estos bonos és perquè «són els pitjors moments per a ells, quan cauen les vendes després de l’estiu».

Per la seua part, la diputada de Desenvolupament Territorial, Maria Ariño, va afegir que 30 euros és una quantitat molt apropiada per a gastar al petit comerç, els quals s’han d’inscriure a bonoscomerciorural.com per a poder participar. Per això, Ariño va demanar als autònoms que s’inscriguen el més ràpid que puguen a una iniciativa ideada «per a mantindre viu el medi rural, que és el que ens interesse» a tots, i va recordar que Diputació ha ajudat enguany a sufragar els gastos de 213 autònoms.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank